Braniteljima Usore, Žepča i Vareša dodijeljeno 17 košnica

Udruga nositelja ratnih odličja HVO-a Zeničko-dobojske županije, uz pomoć općinskih podružnica u Žepču, Usori i Varešu, nastavila je provedbu projektnih aktivnosti koje imaju za cilj dodatno zapošljavanje članova Udruge.

U proteklih nekoliko godina Udruga je radila u području voćarstva te je kroz te aktivnosti uspješno uspostavila 37 voćnjaka na prostoru ZDŽ-a, a na kojima je posađeno više od 1800 sadnica voća (jabuke i šljive). Prošle godine, Udruga nositelja ratnih odličja HVO-a ZDŽ-a svoje djelovanje preusmjerila je u područje pčelarstva te provela projektnu aktivnost pod nazivom “Dodatno zapošljavanje branitelja kroz pčelarstvo”.

Iste godine Udruga je za sedam članova osigurala i dodijelila po dvije košnice s rojevima pčela te dio nužne opreme za početnike. U 2019. godini Udruga je nastavila s realizacijom dodatnog zapošljavanja te je za devetero članova Udruge iz općina Usora, Vareš, Maglaj i Žepče osigurala i dodijelila košnice s nastavcima, hranilicama, ramovima sa satnim osnovama, poklopnim daskama i rojevima pčela te dio nužne opreme za početnike.

Ukupno je dodijeljeno 17 košnica LR s rojevima pčela s potrebnom opremom za početak bavljenja pčelarstvom. Prije same dodjele sredstava članovi Udruge potpisali su ugovor s udrugom o realizaciji planiranih aktivnosti, kao i obvezama koje proistječu iz ugovora. Projekt je realiziran uz pomoć sredstva Ministarstva za braniteljska pitanja ZD županije, kao i sredstvima koja su prikupljena kroz članarinu članova Udruge.

vecernji.ba