Vijesti iz BiH

Bradara: Još uvijek ima dovoljno vremena da se usvoji Proračun FBiH

Bradara je mišljenja kako ne treba izglasati Odluku o privremenom financiranju jer je predloženi Proračun FBiH dobar i još uvijek ima dovoljno prostora za njegovo izglasavanje.

 

Nema potrebe da se usvaja Odluka o privremenom financiranju institucija Federacije BiH, budući da ima još uvijek dovoljno vremena da se izglasa proračun ovog entiteta, izjavila je predsjedateljica Doma naroda FBiH Lidija Bradara

Gostujući u sinoćnjem Dnevniku D Federalne televizije, Bradara i predsjedatelj Zastupničkog  doma Edin Mušić razgovarali su o trenutnom stanju u Parlamentu FBIH s naglaskom na izglasavanje entitetskog Proračuna.

Premda su mediji jučerašnji sastanak predstavnika Parlamenta i Vlade FBiH pomno ispratili, riječ je samo o jednom u nizu sastanaka odnosno konstantnoj komunikaciji svih aktera parlamentarne većine u cilju što skorijeg dolaska do rješenja.

“Izgubljeno povjerenje se teško vraća” kazala je Bradara, “jer se partneri u parlamentarnoj većini ne bi trebali preglasavati i ne radi se o glasovanju kako je kazao kolega Mušić nego o pokušaju održavanja iznimno važne sjednice bez i jednog zastupnika iz reda hrvatskog naroda”.

Kada je riječ o javnosti i odgovornosti prema građanima, Bradara je mišljenja kako ne treba izglasati Odluku o privremenom financiranju jer je predloženi Proračun FBiH dobar i još uvijek ima dovoljno prostora za njegovo izglasavanje.

„Međutim, preglasavanje se više ne smije ponoviti, i Stranka demokratske akcije mora pružiti određeno jamstvo da se slična situacija više neće ponoviti“, kazala je između ostaloga Bradara.

“Dosad je usvojeno 400 akata i bez obzira na sve građani neće biti taoci ove situacije premda ja predstavljam Dom naroda kojeg čini predstavnici naroda i županijskih skupština koje su donijele svoje proračune na vrijeme”, dodala je predsjedateljica Doma naroda FBiH.

“Nekome ovo pitanje izgleda nevažno, no hrvatskom narodu je pitanje preglasavanja jako važno. Pitanje je, što je sljedeće, jer ovaj narod nema pravu jednakopravnost, birali su nam izaslanike u Dom naroda, člana Predsjedništva i u trenutku kada pričamo o izmjenama Izbornog zakona, pokušava se zabraniti prefikse ‘hrvatski’  i ‘Herceg Bosna’ iz imena javnih poduzeća. Činimo sve da postignemo dogovor no očito je kako ovu državu ne vidimo svi na isti način” zaključila je Bradara.

(J. Gudelj / Dnevnik.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend