Božićni koncerti u Busovači

Udruga “UZOR” iz Busovače, u suradnji s vokalnim sastavom „Ivančice i prijatelji“, i ove godine svim Busovkama, Busovljacima i dragim gostima poklanja dva svečana božićna koncerta.

Prvi će se održati u ponedjeljak, 20. prosinca 2021. godine, u filijalnoj crkvi sv. Josipa Radnika u Barama, a drugi u srijedu, 22. prosinca 2021. godine, u filijalnoj crkvi sv. Nikole Tavelića na Čepu. Oba počinju u 19 sati.

Pučki božićni napjevi “Oj, pastiri, čujte novi glas”“Narodi nam se kralj nebeski”“Svim na zemlji mir, veselje”, ili pak skladbe poput “Rodio se Bog i čovjek”“Božićni san”“Zvona zvone, Božić je”, samo su dio bogatog programa koji priprema VS “Ivančice i prijatelji” pod ravnanjem profesorice Magdalene Marić.

“Uz brojne kulturne i druge sadržaje koje tijekom cijele godine organiziramo kroz našu udrugu, želja nam je bila i ove godine, u suradnji s ‘Ivančicama i prijateljima’, organizirati dva božićna koncerta u našim filijalnim crkvama, te tako svima nama uljepšati blagdan mira, ljubavi i veselja koji očekujemo za 15-ak dana. Vjerujemo da ćemo u tome uspjeti, stoga vas sve pozivamo da dođete na koncerte kako bi u radosti i s pjesmom dočekali Božić, najradosniji kršćanski blagdan”, ističe predsjednik UZOR-a Dario Plavčić.

Voditeljica VS “Ivančice i prijatelji”, prof. glazbe Magdalena Marić, naglašava kako su ova dva koncerta prigodna božićna čestitka za sve sugrađane i druge drage goste:

“I ove godine je naš glazbeni sastav u suradnji s udrugom ‘UZOR’ odlučio pripremiti prigodnu Božićnu čestitku – koncert, pod nazivom ‘Sretan ti Božić, narode moj’. Pozivamo vas da dođete u naše filijalne crkve, budete dio ovog veselja kako bi se zajedno radovali.”

“Neka svako srce postanu jaslice u kojima se rađa Isus. I neka u svakom srcu živi Božić”, naglašava prof. Marić.

Na koncertu će nastupiti i brojni drugi glazbenici, svakako vrijedi spomenuti profesoricu Anitu Laštro s klavirskom pratnjom, solisticu Patriciju Ćosić, glazbenike Borisa Vučića, Denisa Vučića i Matiju Katavu. Kroz program će goste voditi naša Kristina Čavara. Stoga, ne dvojite, dođite na odlične koncerte i lijepo druženje!