Vijesti iz BiH

Božićni bazar u Ambasadi SR Njemačke

Tradicionalni božićni bazar koji organizuju uposlenici Ambasade SR  Njemačke u Sarajevu održat će se u subotu, 1. decembra, sa početkom u 12:00 sati, u zgradi Njemačke ambasade, na adresi Skenderija 3, Sarajevo.

 

Posjetioce i ove godine očekuje raznovrsna ponuda, od tradicionalnih  kulinarskih specijaliteta poput božićnih kolačića, kuhanog vina, njemačkih kobasica sa roštilja, do unikatnih rukotvorina kao što su adventski vijenci i ukrasi, te drugi proizvodi.

Plodove svog rada predstavit će i lokalne inicijative i centri za osobe s invaliditetom, s kojima Ambasada blisko sarađuje.

Za muzički ugođaj pobrinut će se dječiji hor „Superar“ i zbor Katoličkog školskog centra “Sv. Josip”, koji će, između ostalog, izvesti i najpoznatije božićne pjesme. Takođe, posjetioci će moći uživati i u nastupu benda „Sarajevo Jazz Guerilla“.

Važno je napomenuti da kupovinom proizvoda na ovom bazaru posjetioci kao i svake godine učestvuju u akciji prikupljanja sredstava za dobrotvorne svrhe.

Pored humanitarnog karaktera ovaj bazar je godinama prepoznatljiv i po veseloj i opuštenoj prazničnoj atmosferi i druženju u ugodnom  ambijentu.

 

Bazar je otvoren do 16:00 sati. Ulaz slobodan!

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend