Glazbene vijesti

Bora Ðorđević predstavio poetsku knjigu ‘Pusto ostrvo’

“Dom knjige” u Beogradu bio je prepun obožavatelja glazbenika Bore Ðorđevića, poznatijeg kao Bora Čorba, koji je promovirao svoju desetu knjigu poezije “Pusto ostrvo”, u izdanju Arte, prenose Nezavisne.

 

O Bori kao pjesniku u superlativima su govorili akademik, pjesnik, Matija Bećković, autor recenzije Miodrag Jakšić, izdavač i pjesnik i još jedan kolega po peru Predrag Jakšić, a autor je na opće oduševljenje publike govorio svoje stihove.

Izdavač Miodrag Jakšić je skrenuo pažnju na opremu knjige, jer se razlikuje od prethodnih Borinih po tome što su sve fotografije u koloru i ilustriraju njegov život i karijeru od rođenja. Na mnogim slikama je Bora Čorba u prirodi, pa i na pustom ostrvu kome je posvetio jednu pjesmu za koju je komponirao i muziku.

Jakšić je kazao da je knjiga koja ima oko 200 strana ilustrirana sa devedesetak fotografija, a stihovi su podijeljeni po tematici na: ozbiljne, dječije, neozbiljni ciklus, pjesme koje su snimili drugi, trilogija, uzbuna, kosovski ciklus, aktualne pjesme…

Pjesnik je priznao da mnoge neće dobiti glazbenu pratnju niti će postati hitovi, ali da ih on voli i da ih je zato tiskao.

Prema Bećkovićevoj ocjeni, Bora Čorba zaslužuje Nobelovu nagradu, kao i Bob Dylan, i to samo za riječi i glazbu za pjesmu “Pogledaj dom svoj, anđele”.

/HMS/

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend