Glazbene vijesti

Bon Jovi u Zagrebu započinje svjetsku turneju (video)

Bon Jovi, jedan od najvećih rock bendova na svijetu, 8. lipnja 2011. godine u Zagrebu započinje veliku svjetsku turneju ‘The Circle Tour’.

Budući da je stadion u Maksimiru odabran za početak svjetske turneje ‘The Circle Tour’, Zagreb će 8. lipnja na jedan dan postati rock’n’roll meka i mjesto okupljanja novinara iz cijeloga svijeta koji će doći popratiti početak turneje.

Zagreb je i jedini grad u regiji obuhvaćen turnejom, tako da će, kao u slučaju koncerata grupe U2, doći velik broj fanova iz okolnih zemalja. Za razliku od koncerata grupe U2 koje Turistička zajednica Grada Zagreba nikako nije popratila, Bon Jovi stiže u puno sretnijem terminu, na početku ljeta, te se Vladimir Ivanković ispred organizatora koncerta Lupa produkcije nada da će i Zagreb prepoznati potencijale koncerta.

Koliko je projekt velik i važan bendu, pokazuju podaci i brojke. Tehnička ekipa dolazi u Zagreb čak deset dana prije koncerta postaviti scenu, a dečki iz Bon Jovija stižu tri dana ranije. ‘Produkcija je nešto velebno, što se rijetko viđa’, rekao je Ivanković. ‘Pozornica teži 150 tona i stiže na 18 kamiona. Sam videoekran je, veličine 35 metra, jedan od najvećih na svijetu.’

Što se tiče samog Bon Jovija, jedan od najvećih rock bendova na svijetu dosad je prodao više od 120 milijuna albuma te ga je dosad uživo slušalo preko 35 milijuna ljudi u više od 50 zemalja. Veliko priznanje bendu će pripasti na dodjeli ovogodišnjih MTV nagrada 7. studenoga u Madridu, gdje će biti prvi dobitnik novopokrenute nagrade Global Icon Award.

Na presici se pojavio i gradonačelnik Milan Bandić kratko rekavši: ‘Drago mi je da će Zagreb opet postati centar svijeta.’ Dodao je su mu omiljene pjesme Bon Jovija ‘Krevet od ruža’ i ‘To je moj život’.

Što se tiče ulaznica, fanovi svoje primjerke mogu nabaviti već od četvrtka, 27. listopada, na adresi www.bonjovie.com, a u prodaji preko Eventima bit će od 5. studenoga. Cijene ulaznica kreću se od 300 do 800 kuna.

Cijene ulaznica:
Sjedenje II. kategorije (donja tribina sjever): 300 kuna
Sjedenje I. kategorije (donja tribina istok i zapad): 440 kuna
Parter: 330 kuna
Golden circle (Fan pit): 440 kuna
VIP loža: 800 kuna
Diamond ring (VIP dijamantna ulaznica, akreditacija za uspomenu, posebno dizajnirana torba, službeni program turneje, službeni predparty, raniji ulazak na stadion, VIP bar, VIP štand): 2000 kuna

(tportal.hr)

 

{youtube}Pxd4ArqWFQ4{/youtube}

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend