Lokalne vijesti

Bolnica za plućne bolesti i tuberkulozu Travnik: Otvoren CT kabinet (FOTO)

Danas je u JU Bolnica za plućne bolesti i tuberkulozu Travnik, otvoren CT kabinet.

Javna ustanova Bolnica za plućne bolesti i tuberkulozu Travnik od 1948. godine uspješno pruža zdravstvene usluge stanovništvu šireg područja. Zbog svoje opredijeljenosti i nastojanja da usavršava spektar usluga, ali i pada oboljenja od tuberkuloze, a s druge strane uslijed velikog porasta broja osoba oboljelih od malignih i virusnih oboljenja pluća, kao i potrebe stanovništva ovih prostora, Bolnica je u finalnoj fazi pripreme otvaranja onkološkog odjeljenja. Zbog toga je, između ostalog, nabavka CT uređaja od iznimne važnosti te će njegova upotreba olakšati i unaprijediti rad i usluge Bolnice na mnogo načina, a posebno u ovim teškim vremenima borbe protiv koronavirusa i bolesti COVID-19.

Dio sredstva za provedbu ovoga projekta, odnosno nabavku CT uređaja, u iznosu 100.000,00 USD, osigurana su uz podršku zajedničkog projekta Vlade Švicarske i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP), Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP), kao nagrada Kantonu Središnja Bosna za najbolji sustav upravljanja razvojem za 2019. godinu.
U skladu s prihvaćenim Izvještajem o implementaciji Strategije razvoja KSB za 2019. godinu, Ureda za europske integracije, fondove, odnose s javnošću i kvalitetu prema međunarodnom standardu KSB, Vlada KSB je dala suglasnost da se iz nagradnog fonda UNDP-ja, u iznosu od 100.000,00 USD, financira projekt iz Akcijskoga plana 2019.–2021. godine: poboljšanje kvalitete postojećih zdravstvenih usluga.

Implementacijom projekta i raspolaganjem još jednim CT uređajem u javnim ustanovama KSB, liste čekanja pacijenata na snimanje i dijagnosticiranje značajno će se smanjiti, a time i poboljšati kvaliteta zdravstvenih usluga, što je upravo i cilj Vlade KSB i Bolnice za plućne bolesti i tuberkulozu Travnik.

Službenom otvorenju CT kabineta nazočili su premijer KSB, Tahir Lendo, direktor Bolnice, dr. Emir Abdulović, ministar zdravstva i socijalne politike Anto Matić, načelnika Općine Travnik Admir Hadžiemrić, budući načelnik Općine Travnik Kenan Dautović, tajnik Ureda za europske integracije, fondove, odnose s javnošću i kvalitetu prema međunarodnom standardu KSB, predstavnik UNDP projekta ILDP u Bosni i Hercegovini, Nasir Nalić i predstavnik firme BERG, d. o. o., Sarajevo.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend