Lokalne vijesti

Bolnica Nova Bila: Pacijent nakon 35 dana provedenih na respiratoru napokon zagrlio suprugu

Hrvatska bolnica “Dr.fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj formirala je Covid odjel gdje se smještaju pacijenti s koronavirusom u najtežem stanju.

Danas smo razgovarali sa šefom Covid odjela, dr. anesteziologom Markom Androševićem, koji nam je kazao kako su danas tri pacijenta puštena s Covid odjela, nakon negativnog Covid testa.

Pacijent Z.A. primljen je na odjel 6.8.2020.godine. Na respiratoru je proveo 35 dana, urađena mu je traheostoma s dreniranim prsištem. Pacijent je premješten na odjel Intenzivne skrbi. Još uvijek je u teškom stanju, ali je nakon 45 dana uslijedio emotivan susret sa suprugom.

Drugi pacijent E.Ž. iz Jajca proveo je 12 dana na reapiratoru, te je nakon negativnog testa pušten na daljnji tretman u bolnicu Jajce.

Treći pacijent je N.H. iz Bugojna, koji je proveo 15 dana na mehaničkoj invanzivnoj ventilaciji. Premješten je, nakon negativnog korona testa, na odjel Internog, radi daljnjeg liječenja.

Trenutno se na Covid odjelu nalaze dvije muške i jedna ženska osoba u teškom stanju, kazao je za CENTRALNA.BA  dr. Marko Androšević.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend