Lokalne vijesti

BOLNICA NOVA BILA: Održano edukativno predavanje za više od 60 liječnika iz srednje Bosne

U organizaciji ljekarske komore SBK, u Hrvatskoj bolnici dr.fra Mato Nikolić u Novoj Biloj, održano je edukativno predavanje na kojem je sudjelovalo više od 60 liječnika iz cijele Središnje Bosne.

 

Uvodno predavanje imao je dr.sci Srđan Gornjaković, specijalista gastroenterohepatologije. Dr. Gornjaković je uvodno predavanje imao na temu “Naš prvi POEM i POP”.  Doktor Gornjaković je prisutnima pojasnio kako je došlo do ideje i realizacije da se u bolnici u Novoj Biloj napravi jedan moderni centar u kojem će se raditi ERCP zahvati, te je na praktičnom primjeru pokazao kako to sve funkcionira, od samog pregleda pacijenta, pa sve do tehničke realizacije i na kraju uspješne rehabilitacije u bolnici u Novoj Biloj.

Edukacija je nastavljena predavanjem dr.Marija Gučanina specijaliste kirurgije, koji je predavanje održao na temu “Kiruški tretman ahalazije i pilorestoroze”.

Posljednje predavanje održao je ravnatelj bolnice u Novoj Biloj prim.dr.Velimir Valjan, specijalista kirurgije i subspecijalista abdominalne kirurgije. Dr.  Velimir Valjan predavanje je imao na temu “Hibridna kirurgija”.

(centralna.ba)

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend