Sport

Bod osvojen protiv Zrinjskog bi bio veliki uspjeh

Na kraju jesenske sezone u Vitezu se očekuje nogometna poslastica. Naime, Vitez je domaćin lideru prvenstva Zrinjskom koji nakon dva posrtaja (u Tuzli protiv Slobode i u Mostaru protiv Željezničara) u Vitez stiže „nabrijan“, željan rezultatske „rehabilitacije“, pobjede i ostanka na vrhu prvenstvene ljestvice sa sadašnjom prednošću nad Sarajevom od četiri boda. Međutim, želje i planove ima i Vitez, mada ne treba zaboraviti čak 15 osvojenih bodova više (35) od svog današnjeg protivnika (Vitez ima 20 osvojenih bodova). 

A mnogi kažu, „zvani i nezvani“ da je tih 15 bodova razlike na saldu današnjih protivnika, u tom razmjeru, i razlika u kvalitetu na strani lidera iz Mostara. No, je li to tako? Može li se, onda u takvom odnosu snaga, govoriti o nogometnoj poslastici koja u petak čeka Vitežane na Gradskom stadionu u Vitezu?.

Trener Viteza Musa je na „sto muka“, jer u toj utakmici, protiv snažnog Zrinjskog, ne može računati na trojicu važnih standardnih igrača. Naime, Muminović i Livančić su u Bijeljini „zaradili“ treće žute kartone, dok je brzonogi Đerić na tom gostovanju ozlijeđen. A zna se koliko je rezervna klupa Viteza kratka.

„Logika je, jasno, koga nema bez njega se mora. Reći ću, nedostajat će nam ti igrači, ali i naglasiti da mi imamo dečke  koji će ovu standardnu trojku uspješno zamijeniti. I unatoč takvoj situaciji, u momčadi je dobra atmosfera, znamo snagu i moć Zrinjskog, maksimalno ih uvažavamo i poštujemo, teren će biti izuzetno težak, no kako nama tako i njima“, kazao je na početku obraćanja novinarima, trener Viteza Slaven Musa. Kazao je Musa, također, kako će Vitez, iako znatno oslabljen, odigrati dobru utakmicu i protiv lidera Zrinjskog ostvariti dobar rezultat. Izrazio je i očekivanja snažne podrške navijača iako se igra u ranom terminu (13 sati) i radnim danom (petak).

„Zahvaljujemo se našim navijačima na podršci koju imamo, pa sada, kada u Vitezu gostuje najbolja bh momčad, bez obzira na vrijeme početka utakmice i dan igranja, očekujemo snažnu podršku naših navijača. Jer, rezultati koje Vitez postiže, broj osvojenih bodova u dosadašnjem dijelu prvenstva, u snažnoj konkurenciji 12 najboljih bosanskohercegovačkih klubova, Vite to zaslužuje. Za uzvrat, mi im obećavamo  maksimalni angažman, igri „do posljednjeg daha“ s iskrenom nadom ostvarenje povoljnog rezultata“.

Što je to povoljan rezultata, pitamo trenera Musu?

„Ne izgubiti, jer u ovoj i ovakvoj situaciji, u utakmici sa Zrinjskim, obećavati pobjedu, bilo bi pomalo i neozbiljno. Borit ćemo se, igrat ćemo dobro, dat ćemo sve od sebe…?

Gost novinara pred susret sa Zrinjskim bio je i Damir Rašić, neumorni trkač, borben, dobroga pasa i preciznih ubačaja…

„Zašto kriti, i u ovoj utakmici protiv Zrinjskog naša su očekivanja pozitivna, optimistična i završavaju se na, za nas, povoljnom rezultatu. I uvjeren sam, damo li sve od sebe, svaki pojedinac koji istrči na teren, ostvarit ćemo taj željeni pozitivan rezultat pa i unatoč činjenici da nam u goste stiže najbolja premijerligaška momčad. Rašić je također kazao kako je zadovoljan igrama koje pruža, naglasivši kako on može i bolje i više.

„Trener Musa mi vjeruje, stalno igram, nastojim mu uzvratiti dobrim igrama, gledatelji me podržavaju i ja sam zaista zadovoljan u Vitezu“, dodao je Rašić.

Očekivani sastav: Nwolokor, Livaja, Jevtić, Hodžurda, Sadiković, Barišić, Rašić, Dedić, Mamić, Kapetan, Kokot.

 

 

(Izvor:vitez.info)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend