Vijesti iz BiH

Blago naoblačenje danas, od sutra opet sunčano

Danas nas u Bosni i Hercegovini očekuje blagi pad temperature i pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. 

Vjetar će biti slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar istočnog i jugoistočnog smjera, a u Hercegovini južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13 stepeni, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepeni, na jugu zemlje do 24. 

Sutra će u Hercegovini pretežno sunačno vrijeme, dok će u Bosni biti više oblačnosti prije podne, a sunčano u drugoj polovini dana. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni prije podne će biti i magle. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7 stepeni, na jugu zemlje od 9 do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21 stepeni, na jugu zemlje do 25.

U subotu će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8 stepeni, na jugu zemlje od 9 do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25.  

Za nedjelju se prognozira sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama u Bosni prije podne lokalno će biti magle. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10 stepeni, na jugu zemlje od 10 do 15. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25.

(avaz.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend