Blaženko Lacković među najboljim rukometašima

Švedski list “Kvalls posten” predstavio je sam igrača koji bi mogli odlučiti predstojeće svjetsko rukometno prvenstvo. Među sedmoricom je i jedan Hrvat, a radi se o lijevom vanjskom Blaženku Lackoviću.

1. William Accambray

22-godišnji Francuz sin je peterostrukog prvaka Francuske Jacquesa, a smatra ga se jednim od najtalentiranijih rukometaša u posljednjih desetak godina. Sa svojih 194 centimetara i 105 kilograma Accambray je pravi dinamit u napadu, a njegov udarac jedan je od najjačih u svijetu. Ono što je posebno zapanjujuće, ovom lijevom vanjskom treba jako malo vremena i prostora da bi stvorio priliku za gol, što je za igrača takve konstrukcije zaista raritetno. Nova zvijezda francuske reprezentacije samo čeka pravi trenutak za eksploziju, a boljeg trenutka od ovog, uz izostanak Narcissea, vjerojatno nema.

2. Marko Vujin

26-godišnji Srbin ponajbolji je igrač mađarskog Veszprema, a mnogi smatraju kako će upravo ovo prvenstvo biti njegovo. Ovaj desni vanjski pravi je lider i jedan od najboljih igrača svijeta na toj poziciji. Srpsko je to napadačko oružje broj jedan, rukometaš koji rješava tijesne susrete, donosi pobjede.

3. Mikkel Hansen

23-godišnji lijevi vanjski Kopenhagena smatra se najvećom nadom danskog rukometa. Njegov učinkovitost zapanjujuća je, a u prosjeku postiže četiri gola po susretu za reprezentaciju Danske. Po svim statistikama Hansen bi trebao biti jedan od najboljih strijelaca predstojećeg prvenstva, samo je pitanje jeli se psihološki pripremio za sve napore koji predstoje.

4. Blaženko Lacković

30-godišnji Hrvat već je cijeli niz godina u samom vrhu svjetskog rukometa, međutim dosta je sklon ozljeda pa na velikim takmičenjima ne pokazuje svoje najbolje lice. Na početku ove sezone Laca su ozljede mimoišli, dobro je spreman i mogao bi biti velika snaga Hrvatske na ovom prvenstvu. Lacković je vrlo snažan i brz rukometaš, tako da ga je nemoguće čuvati, a pokretima podsjeća na nekada veliku zvijezdu sovjetskog rukometa Vasilyja Kudinova.

Arpad Šterbik

31-godišnji vratar, koji je devet godina branio za reprezentaciju Jugoslavije jedan je od najboljih vratara svijeta. Trenutno brani za Ciudad real, a čak i njegovi francuski suigrači smatraju boljim od Thierrya Omeyera. Poznato je kako, ukoliko Šterbika krene, protivnička momčad u velikom broju slučajeva gubi utakmicu.

6. Aaron Palmarsson

19-godišnji desni vanjski najveća je snaga nove reprezentacije Islanda. Palmarsson igra za Kiel već nekoliko sezona, a stekao je dovoljno iskustva da se na SP-u može predstaviti u najboljem svjetlu. Iako ima tek 20-godina Aaron igra vrlo zrelo i sigurno da ima vrlo svijetlu rukometnu budućnost. Posebno je neugodan njegov udarac kojeg vratari vrlo teško čitaju.

7. Magnus Jernemyr

34-godišnji kružni napadač prvenstveno je veliki radnik, a otkako je prije nekoliko sezone postao članom Barcelone razvio se u jednog od najboljih obrambenih igrača svijeta. Šveđanin je upotrebljiv na svim mjestima u obrani, a zajedno s Tobiasom Karssonom čini ponajbolji obrambeni blok svijeta.

(Index.hr)