Regionalne vijesti

Bilo im vruće od nove droge? Četiri mladića skočila u rijeku!

Sloveniju muči pitanje jesu li ova dva slučaja smrti u rijekama povezana. Policija zasad tvrdi da povezanosti nema, ali patološka analiza izaziva nove sumnje…

“Hvala za prijateljstvo. Bio si dio nas i u našim srcima ćeš zauvijek živjeti” – tako se 4. c razred ljubljanske Gimnazije Moste oprostio od Klemena Jakliča (18) . Njegovo tijelo pronašli su u rijeci Ljubljanici samo tri dana nakon što je pronađeno tijelo 20-godišnjeg Domna Simoniča u Dravi.

Sloveniju muči pitanje jesu li ova dva slučaja smrti u rijekama povezana. Policija zasad tvrdi da povezanosti nema, ali patološka analiza izaziva nove sumnje, javlja 24ur.com .

Zemlja i dalje pamti i slučajeve dvojice studenata koji su se u Dravu kod Maribora bacili prošle godine.

Prema zasad neslužbenim informacijama, u Simoničevom želucu pronašli su sumnjivu bijelu tvar . Hlače koje je imao na sebi bile su zavrnute do gležnja i spuštene do koljena.

Sve se glasnije govori da su oba mladića možda uzela drogu od koje su osjetili veliku vrućinu zbog čega su skočili u rijeku da se rashlade.

Stručnjak za sudsku medicinu Jože Balažic smatra da bi tu mogla biti riječ o GHB-u ili sintetičkim kanabinoidima . Riječ je o drogama koje mogu dovesti do toga da osoba nije svjesna događaja oko sebe i da joj je, istovremeno, jako vruće.

Zasad je jedino potvrđeno da su oba mladića u krvi imala alkohola, a sve ostale sumnje potvrdit će ili odbaciti policijska istraga.

(24sata.hr)

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend