Vijesti iz BiH

BiH: Otvorena biračka mjesta za glasovanje na prijevremenim izborima u Hrvatskoj

U BiH jutros u 7 sati otvorena su biračka mjesta za glasovanje na prijevremenim izborima u Hrvatskoj. Više od 34 000 hrvatskih državljana u BiH mogu glasovati na 34 biračka mjesta, a glasovanje traje do 19 sati…

Jutros u 7 sati na području Mostara otvorena su birališta na kojima za novi saziv Hrvatskog sabora mogu glasovati hrvatski državljani koji žive u BiH.

Prijevremeni parlamentarni izbori u Republici Hrvatskoj zakazani su za nedjelju, 11. rujna a građani koji imaju hrvatsko državljanstvo u Bosni i Hercegovini svoje pravo glasa moći će ostvariti na 34 biračka mjesta, i to 10. i 11. rujna.

Najviše ih je u Mostaru gdje će se moći glasovati na 20 biračkih mjesta, u Sarajevu ih je 8, u Tuzli 4, a u Banja Luci 2.

U dane vikenda birališta će biti otvorena od 7 do 19 sati, s tim da vrijedi pravilo da će svima, koji se u 19 sati zateknu na biračkom mjestu, a
nisu stigli glasovati, biti omogućeno ostvariti svoje biračko pravo, doznaje se u Osnovnoj školi “Petar Bakula” u Mostaru, gdje je otvoreno 20 biračkih mjesta.

S lica mjesta doznajemo da glasovanje teče bez incidenta, a odaziv je dosta dobar.

Za izbore je aktivno registriranih 34.800 osoba. Riječ je o onima koji su po službenoj dužnosti registrirani, odnosno onima koji imaju hrvatske osobne karte te onima koji su podnijeli zahtjev za aktivnu registraciju.

 

 

 

 

 

 

(Izvor:zenit.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend