Gospodarstvo, Lokalne vijesti

Bh. tvrtka kojom rukovode žene kreirala uspješan brend

Za napredak BiH ka samoodrživosti, potrebno je prvenstveno riješiti pitanje korupcije, te naći odgovarajuće riješenje za preveliku i preskupu državnu administraciju, smatra direktorica tvrtke Empress iz Zenice Mensura Sušić.

Kako kaže, time bi se prihodi od poreza i doprinosa mogli usmjeriti ka razvoju gospodarstva Bosne i Hercegovine, te na taj način stvoriti pozitivna klima za domaće i strane investitore. 

– Tekstilna tvrtka kojom rukovodim, Empress iz Zenice, zapošljava veliki broj radnica, no i tim koji vodi tvrtku čine prvenstveno žene. Stoga nam je, u još uvijek izrazito maskuliziranom poslovnom svijetu, bio veliki izazov nametnuti se na ovdašnjem tržištu – kaže ona, piše Biznisinfo. 

Išlo je to dosta teško dok nisu prije tri godine dobili podršku USAID-a. Tada su svoje ideje i provele u djelo. – Uz podršku USAID-a kreirali smo i započeli proizvodnju radnih odijela za žene za bašču i vrt “Queen of Garden”, i to je naš vlastiti, veoma uspješan brend.

Uskoro je Empress postala prepoznatljiva u tekstilnoj industriji naše zemlje po svojim proizvodima i projektima – istaknula je Sušić.

Pravodobna i osmišljenja podrška gospodarstvenicima, pogotovo ženama poduzetnicama, je iznimno važna jer pruža priliku tvrtkama da realiziraju svoje ideje i ostvare svoj puni potencijal. Pomoć USAID-a bila je usmjerena na rješavanje problema i stvaranje vidljivih rezultata, čime je direktno podžan razvoj tvrtke. 

– Nažalost, pandemija je negativno utjecala na naše, kao i poslovanje brojnih drugih tvrtki u BiH. Vjerujemo da ćemo uz podršku USAID-a oporaviti ekonomiju te usmjeriti poslovanje ka povećanju konkurentnosti, odnosno jačati sektor malih i srednjih poduzeća kako bi se što bolje pozicionirali na tržištu – navela je Sušić.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend