Zanimljivosti

Bh. inovatori osmislili platformu koja predstavlja revoluciju u nabavci auto dijelova

Bh. inovatori iz startapa AUTOfix su osmislili platformu poslije koje nabavka novih i polovnih autodijelova i dijelova za druga vozila dobiva potpuno novu dimenziju.

AUTOfix platforma, koja se već našla u produkciji, predstavlja besplatnog posrednika u interakciji kupaca i prodavaca rezervnih dijelova. Ona omogućava svakom korisniku/kupcu da besplatno pronađe željeni nov ili polovan rezervni dio u prodavaonicama autodijelova i auto otpadima. Do sada je nabavka autodijelova predstavljala gubljenje vremena i novca, a od sada je moguće samo jednom porukom, koja se može ispuniti za nepunu minutu, poslati potražnju na dio ili cijelu autofix bazu prodavaca u BiH.

„Naša interaktivna web/mobilna aplikacija – AUTOfix, predstavlja INOVACIJU  u nabavci rezervnih dijelova, a implementacija počinje u Bosni i Hercegovini, dok smo u pregovorima s poslovnim partnerima koji će našu ideju provesti u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i drugim državama“, navode iz AUTOfix-a.

Oni dodaju da platformu razvijaju oko dvije godine, a ideju su razvili do sitnih detalja i maksimalno pojednostavili način komunikacije kupca i prodavca rezervnih dijelova. U posljednjoj fazi, prije same implementacije, oni su već nakon prvog kontakta s prodavcima u svoju bazu prijavili preko 120 prodavaca.

„Putem sajta www.autofix.info korisnici automobila i drugih vozila mogu na potpuno inovativan, na NAJLAKŠI i NAJBRŽI mogući način, pronaći rezervni dio za svoje vozilo. U sistem AUTOfix-a, za sada smo priključili preko 120 prodavaca iz cijele BiH. Također, sakupljali smo informacije za sastavljanje baze prodavaca za susjednu Srbiju, Hrvatsku i Crnu Goru. Zbog toga, mi ovaj projekat razvijamo duži period, a sve u cilju maksimalno pojednostavljene interakcije između kupca i prodavca“, dodaju iz AUTOfix-a.

Do autodijelova LAKŠE, BRŽE i JEFTINIJE ne može

Ukoliko ste kupac i tražite auto dio, putem AUTOfix-a ćete jednostavno doći do njega i to slanjem SAMO JEDNE PORUKE na adrese odabrane grupe prodavaca, a ukoliko ste prodavac i prodajete auto dijelove, platforma će vas povezati s kupcima, bez fizičkog kontakta.

Svaki korisnik je nekada imao ili će imati problem kvara na svom automobilu ili drugom vozilu! Onda dolazi u dilemu gdje da traži potreban dio, u auto otpadima ili u prodavaonicama autodijelova?! Ako osobno obilazi prodavaonice autodijelova i auto otpade, nesporno da će za njihov obilazak izgubiti dosta vremena i novca. U ovom momentu nastupa AUTOfix koji pronalazi NAJBRŽE i NAJISPLATIVIJE rješenje!!!“, objašnjavaju iz AUTOfix-a i dodaju KAKO SE KORISTI platforma:

Korisnik pristupa direktno internet adresi www.autofix.info, nakon čega se brzo i jednostavno registrira,a kasnije logira. Nakon toga, već je u prilici da potražuje rezervni dio i to odabirom karakteristika svog vozila u padajućem meniju, kao i upisivanjem naziva traženog dijela. Korisniku se preporuča da samo jednom snimi karakteristike svog vozila ili više njih, nakon čega će mu potražnja oduzeti samo jednu minutu. Korisnik u upitu može da prikači i fotografiran uzorak traženog dijela, kao i da upiše šifre dijela, broj šasije vozila i sl. Posljednji korak je da bira kome će poslati upit, da li prodavaonicama autodijelova i/ili auto otpadima, u kojim gradovima, regijama ili na teritoriju cijele BiH. Dok bira gradove, korisnik vidi koji broj prodavaonica je podešen da potencijalno ima traženi dio. Sve ovo kad završi, on tada može vidjeti na listi, kao i na interaktivnoj mapi koliko prodavaca je primilo njegovu poruku, koliko je pogledalo poruku, koji su konkretno ti prodavci“.

Jednostavnost, brzina i inventivnost se ogleda u tome da kupac rezervnog dijela prima ponude od prodavaca, dopisuje se s njima i to POTPUNO BESPLATNO, samo s potrebnom internet konekcijom.

Kada kupac pošalje upit za potražnju rezervnog dijela, on u svakom trenutku vidi koji su prodavci vidjeli njegovu poruku. On dobiva ponude od raznih prodavaca i direktno ulazi u eventualnu prepisku s njima, a pritom ostali prodavci nemaju informaciju s kim kupac komunicira. U ovom slučaju, kada kupac dobije više ponuda, on bira da li će rezervni dio nabaviti bliže sebi, jeftiniji, kvalitetniji, dakle AUTOfix mu omogućava da sjedeći kući, na poslu, u parku, restoranu, servisu i slično, nakon poslanog upita, na osnovu svojih kriterija direktno odabere od koga će kupiti potreban rezervni dio. Išli smo korak dalje i omogućili kupcu da jednim klikom, putem brze pošte, na svoju kućnu adresu naruči rezervni dio. Pored svega, bit će tu još iznenađenja za registrirane kupce, prodavce i servise“, pojašnjavaju iz AUTOfix-a.

Ostaje nam samo da vas uputimo na link za registraciju korisnika – www.autofix.info, a na vama je da nakon toga uplovite u novu eru nabavke rezervnih dijelova – bržu, lakšu i jeftiniju.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend