Zanimljivosti

Bh. građani će Novu godinu proslaviti u Dubaiju, na Malti, a neki i na egzotičnim otocima

Većina ljudi željno iščekuje novogodišnje praznike kako bi odmorili od poslovnih obaveza i priuštili sebi manji godišnji odmor. Kao i svake godine, turističke agencije su pripremile putovanja na zanimljive destinacije, a oni s malo većim budžetom putuju na egzotične otoke.

 

Kako nam je rekao Muamer Lutvić iz Centrotoursa, Dubai je destinacija koja je rasprodana među prvim. To je ujedno bio i najskuplji program čija cijena je 1.979 KM.

“Vratio se raniji interes za Istanbul, gdje imamo prijevoz autobusom i avionom, a tu su i tradicionalna putovanja u Rim, Milano, Veneciju i Prag. Veliko interesovanje je za Dubrovnik u kojem nastupa Dino Merlin. U ponudi imamo i Bavarske dvorce, Berlin, Pariz i Krakov. Ukupno 20-ak programa. Imali smo i individualna putovanja na egzotične destinacije”, kazao je Lutvić.

U agenciji Sol Azur i Buena Vista najviše putnika je iskazalo želju za Siciliju, Maltu i Istanbul.

“Pariz je ponovo hit destinacija koju radimo avionom i autobusom. Let je iz Sarajeva. Imamo novu destinaciju, a to je kombinacija Valencije i Barcelone, a putuje se avionom i imamo veliko interesovanje”, kazali su nam iz ove agencije.

Ventrua Travel Agency ima nekoliko programa koji traju tri, četiri, pet i šest dana. Tako će građani koji putuju u Budimpeštu birati između programa od tri i četiri dana, a u Istanbulu između programa od pet i šest dana. U ponudi su još putovanja u Atinu, Beč, Prag, Berlin, Pariz, nekoliko italijanskih gradova i susjedne zemlje.

(Business magazin)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend