Zanimljivosti

Bez honorara se ne pojavljuju: Za event uzimaju 20.000 kuna

Umirovljena manekenka Iva Jerković rado je viđena gošća na brojnim domaćim zbivanjima.

Na predstavljanju poznate marke sredstava za kosu, Jerković je pozirala u crnoj svilenoj haljini te tako istaknula trudnički trbuh. Jerković svoje pojavljivanje ponekad naplaćuje iznosom od tisuću kuna, a ponekad kompenzira.

Foto: promo

Jerković je samo jedna u nizu pa tako i splitsku pjevačicu Severina (47) smo često viđali na promocijama salona igara i anticelulitnih krema, a u zadnje vrijeme uglavnom snima modne kampanje i dolazi na otvaranje luksuznih butika. 

Prije razlaza s menadžerom Tomislavom Petrovićem u proljeće ove godine,Severina je koncerte naplaćivala i do 150.000 kuna. Organizatori evenata otkrili su 2016.  da gospođa Kojić za dolazak na gala promociju traži od 75.000 do 100.000 kuna, a navodno je i za promociju na svojim društvenim mrežama također je naplaćivala usluge. 

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

– Eventi su samo jedan od stavki godišnjih ugovora koje imamo sa zastupnicima pojedinih brendova – izjavio je Petrović prije tri godine te objasnio kako Severina zapravo ne naplaćuje toliko skupo svoje pojavljivanje. No, pjevačica svoje pojavljivanje ne naplaćuje svima. U manjim buticima zna kupiti odjeću i objaviti fotografije na društvenoj mreži jer, kako kažu organizatori promocija, želi podržati ljude koji se bore.

Pozamašan iznos za pojavljivanje na eventu na kojem im je zadatak pozirati fotografima i čavrljati s posjetiteljima ispijajući koktel traži i Jelena Veljača (38). Glumica, spisateljica i producentica za dolazak na promocijama brenda za uljepšavanje, kako su nam otkrili organizatori eventa, tražila je svojedobno 20.000 kuna.

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Taj je iznos bez većih problema dobivala u vrijeme popularnosti sapunica u kojima je glumila ili im bila scenaristica. Danas je zbog visoke cijene uglavnom angažiraju poslovni suradnici i prijatelji. 

Renata Sopek (40) držala je visoku cijenu na zvjezdanom cjeniku. Fitness guruica za svoj dolazak 2016. godine tražila je oko 8000 kuna, no inzistirala je da ne bude samo ukras večeri, nego i da nastupi kao voditeljica. I Sopek besplatno je promovirala modne brendove svojih prijatelja, no zauzvrat rado uzme koju lijepu krpicu.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Glumac i voditelj kviza ‘Tko želi biti milijunaš?’ Tarik Filipović (43) dolazio je samo ako mu se nudio voditeljski angažman. Garantirao je ludu zabavu ako je autor scenarija na promociji. Ta usluga, prije tri godine, organizatora je došla čak 20.000 kuna, a glumac sa sobom često povede i suprugu te bivšu misicu Lejlu Filipović (43). 

Svečano otvorenje jubilarnog 25. Sarajevo Film Festivala | Autor: Armin Durgut/PIXSELL

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Otkako je u braku s beogradskim antikvarom Vidojem Ristovićem (43), Nikolina Pišek (46) najviše je radila na srpskoj televiziji. Ipak, nađe vremena da kao zvijezda uveliča zagrebačke evente. Voditeljica je za svoj dolazak tražila i do 5000 kuna. Za taj novac spremna je izgovoriti i po neku riječ dobrodošlice. I Nikolina, poput svojih kolegica, znala je doći i besplatno, no za uzvrat je znala dobiti na poklon trgovački bon u vrijednosti više tisuća kuna.

Lana Jurčević (34) za svoje pojavljivanje ponekad je tražila i do 3500 kuna. U cijenu nudi svoj dolazak, a može i otpjevati pjesmu sa svojeg repertoara.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nakon što ju je tadašnji suprug Josip Radeljak (72) izbacio iz svojeg stana na Cvjetnom trgu prije devet godina, Vlatki Pokos (46) naglo je narasla cijena. Postala je najtraženija žena u državi. Vlatka je danima mudro šutjela o prekidu s Dikanom i skrivala se od javnosti.

Tako si je dizala cijenu, a kad je konačno progovorila, za intervju je dobila 200.000 kuna. Tada joj je porasla cijena i za voditeljske angažmane. Za vođenje festivala uzimala je po 9000 kuna. Pokos je od novca zarađenih u to doba kupila i stan u Zagrebu, koji je u međuvremenu prodala jer se preselila iz Hrvatske u potrazi za boljim životom. 

Zagreb: Otvorenje Royal bride salona | Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Za svoj prvi televizijski angažman Andrea Andrassy (34) dobila je tisuću kuna, a danas su joj ipak cijene malo više. Bivša radijska voditeljica Ecija Ivušić (33) također je jedna od zvijezda koja naplaćuje svoj dolazak i ne srami se to reći. 

– Normalno je da se plaćaju dolasci. Organizatori time osiguravaju medijsku pažnju. Ulažem svoje vrijeme, potrošim novac za šminku, frizuru, biranje odjevne kombinacije… Mislim da je 1000 kuna fer cijena jer Hrvatska je ipak malo tržište – rekla nam je Ecija 2016. godine. 

(24sata.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend