Besplatna provjera i mjerenje razine glukoze i kolesterola u krvi u Vitezu

Internacionalna ljekaran/apoteka Vitez poziva  sve zainteresirane, u nedjelju 27. veljače u periodu od 8,30 do 10,30h, na besplatnu provjeru i mjerenje razine glukoze i holesterola u krvi, te savjetovanje o ishrani dijabetičara i osoba sa povišenom razinom holesterola u krvi.

Optimalne vrijednosti glukoze u krvi natašte kreću se u rasponu 3,9-5,6 mmol/l . Za sve vrijednosti izmjerene natašte u rasponu 5,6-6,9 mmol/l prema preporuci Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) neophodno je praćenje stanja glikemije, a dijabetes se dijagnostificira pri vrijednostima većim od 7 mmol/l dobijenim na najmanje dva odvojena testiranja.

Gornja granica do koje se, prema WHO, razina holesterola u krvi smatra tolerantnom iznosi 5,2 mmol/l . Povišene razine holesterola iznad 5,2 mmol/l prijetnja su razvoju kardiovaskularnih oboljenja.

Od iznimne važnosti je da svi koji namjeravaju doći na mjerenje, imaju na umu da su mjerenja najmjerodavnija natašte, dakle prije no što ujutro doručkujemo i popijemo jutarnju kavu .

Naše stručno i ljubazno osoblje Vam je na raspolaganju u nedjelju za navedena mjerenja i mjerodavne savjete o zdravoj prehrani, prevenciji razvoja bolesti, te generalno skrbi o Vašem zdravlju.

Zapamtite datum , ili podijelite objavu, možda baš vaša podjela bude nekome od pomoći .

Vaša JU “Internacionalna ljekarna/apoteka” Vitez!