Vijesti iz BiH

BBI banka i Vlada ZDK: 8,8 milijuna za gospodarstvenike po stopi od 0 %

Nedžad Gušić, član Uprave za korporativno bankarstvo i investicije i Zlatko Jelić, ministar za gospodarstvo Zeničko-dobojskog kantona potpisali su Ugovor o subvencioniranoj liniji za gospodarske subjekte s područja ZDK.

Riječ je o projektu koji će gospodarstvenicima omogućiti da u BBI banci dobiju financiranja po subvencioniranoj stopi od nula posto. Za realizaciju Ugovora BBI je osigurala sredstva u iznosu 8.800.000 KM, dok će Vlada ZDK za subvenciju profitne marže osigurati 300.000 KM.

“Subvencioniranje profitne marže za gospodarstvenike jedna je od mjera koju Ministarstvo gospodarstva provodi u cilju podrške gospodarstvenicima s područja Zeničko-dobojskog kantona. BBI banka je na javnom pozivu dala najbolju ponudu, a Ministarstvo će subvencionirati profitnu maržu tako da će gospodarstvenici dobiti potpuno besplatna financiranja, dakle bez troškova profitne marže. Ovakve incijative značajna su podrška za gospodarstvo u ovim izazovnim vremenima”, izjavio je nakon potpisivanja ministar Jelić. 

Sredstva će se odobravati za ekonomsku stabilizaciju, održavanje likvidnosti, nabavku osnovnih sredstava, povećanje obujma proizvodnje i usluga, očuvanje postojećih i osiguranje novih radnih mjesta.

“BBI banka nastavlja pružati neophodnu podršku gospodarstvu. Potpisali smo Ugovor koji će gospodarstvenicima s područja ZDK na raspolaganju biti skoro devet milijuna KM besplatnih sredstava, po stopi od nula posto. Maksimalan iznos financiranja za jednog korisnika je pola milijuna s rokom otplate do 60 mjeseci. Naše strateško opredjeljenje je podrška gospodarstvu BiH i razvoju malih i srednjih poduzeća. SME su nositelji razvoja svake tržišne ekonomije i stoga su ovakvi klijenti u našem fokusu. Drago mi je da ćemo implementacijom ove linije, po prvi put na području cijelog ZDK, pružiti mogućnost ovakvog vida podrške gospodarskim subjektima, a što će rezultirati kreiranjem novih radnih mjesta”, izjavio je Nedžad Gušić, član Uprave za korporativno bankarstvo i investicije BBI banke.

Gušić je istakao da osim subvencioniranih linija BBI banka organizira Sarajevo Business Forum, vodeću investicijsku konferenciju kako bi gospodarstvenicima iz BiH otvorila nove mogućnosti povećanja proizvodnih kapaciteta.

“11. SBF zakazan je za 11. i 12. svibnja 2022. godine, a u fokusu je prezentacija potencijala BiH kao atraktivne “nearshoring” destinacije u koju će strane kompanije prebaciti svoju proizvodnju, a to može dovesti do ogromnog ekonomskog napretka, a prije svega može zaustaviti odliv stručnog, mladog i sposobnog kadra iz zemlje”, naglasio je Gušić.

Dodatne informacije o potpisanoj financijskoj liniji potencijalni korisnici mogu dobiti u poslovnim jedinicama BBI banke u Zenici, Kaknju, Tešnju i Visokom.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend