Sport

Badrov: Gradski stadion u Vitezu uskoro ide u rekonstrukciju

Kada je u pitanju NK Vitez, koji je prvi dio sezone u Premijer ligi završio na 9. mjestu, u ovom klubu fokus je stavljen na rekonstrukciju stadiona, travnjaka, te postavljanje reflektora.

To su neki od infrastrukturalnih uvjeta, koje klub mora imati, ako se želi naredne sezone takmičiti u najjačem rangu.
U uredu Općinskog načelnika održan i sastanak, na kojem je bilo govora o narednim potezima vezano za rekonstrukciju. Sastanku je prisustvovao i tajnik “Viteza”, Stjepan Badrov, koji je, iako je pauza, veoma aktivan u i oko kluba.
“Prema pravilima Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, kriteriji koje stadioni moraju ispunjavati da bi se na njima odigravale premijerligaške utakmice bit će strožiji, a krajnji rok za prijavu stadiona za takmičenje u Premijer ligi BiH je 01.07. naredne godine. U uredu načelnika općine Vitez Tomislava Bošnjak-Matića, održan je sastanak s predstavnikom NS/FS BiH Nihadom Hodžićem. On je ekspert za infrastrukturni kriterij, te smo razgovarali o uslovima koje bi Gradski stadion u Vitezu trebao ispuniti kako bi se na njemu i naredne sezone mogle odigravati premijerligaške utakmice” ističe Badrov. Općinski načelnik je dao punu podršku ovom projektu .
“Imamo punu podršku od načelnika za stvaranje uvjeta za odigravanje utakmica u Premijer ligi. On će kako je kazao učiniti sve što je u njegovoj moći i nadležnosti da nam pomogne. Mi iz kluba trebamo predati projekt, koji će biti za 10-tak dana, te onda nadam se da krećemo u rekonstrukciju. Nogometni savez će vjerovatno izaći u susret klubovima po pitanju manjih zahtjeva, no cijela južna tribina stadiona u Vitezu morat će da bude natkrivena, a i prostor ispod tribine će morati biti uređen u skladu s pravilima. Trebat će puno truda, snage i novca da se ovo sve realizuje, ali mi se nadamo najboljem”, kazao je za SportSport.ba Stjepan Badrov.

(sportsport.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend