Vijesti iz BiH

Automobilska industrija: Nijemci šire svoje kapacitete u BiH

Renomirana njemačka tvrtka iz sektora autoindustrije Selzer koja je prošle godine započela svoje poslovanje u Rajlovcu, širi svoje kapacitete.

Nakon što je prošle godine završila svoj prvi objekt, započela je izgradnju drugog, a u planu je i treći, najavio je načelnik sarajevske općine Novi Grad Semir Efendić.

– Dugo vremena i uloženog truda trebalo je da se stekne povjerenje njemačkih tvrtki iz oblasti autoindustrije za izgradnju njihovih proizvodnih pogona u okviru industrijske zone Rajlovac.

Nakon što su u proteklim godinama izgrađeni pogoni za potrebe tvrtke Veritas u kojima je zaposleno blizu 400 radnika, u prošloj godini na lokalitet Rajlovca stigla je i renomirana njemačka tvrtka Selzer – kazao je Efendić.

On je naveo kako je izgradnja njihovog prvog objekta površine 5.000 m2 završena u kolovozu 2020. godine, a nedavno je započela izgradnja drugog objekta istog kapaciteta dok se uveliko vrše pripreme za izgradnju i trećeg objekta na površini od 10.000 m2.

Pored toga Elektroprenos BiH je izgradio novu trafostanicu čime je osigurana stabilna opskrba električnom energijom industrijske zone Rajlovac.

vecernji.ba

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend