Svijet

Austrija će danas objaviti novu odluku o pooštrenim graničnim kontrolama pri ulasku u tu državu

Upravo nakon što se klaster zaraze koronavirusom u Salzburgu stabilizirao, u glavnom gradu istoimene austrijske pokrajine broj novozaraženih u srijedu poslijepodne ponovno se je povećao za 8 novih slučajeva, javlja austrijski dnevni list Kronen Zeitung.

Prema informacijama pokrajinskih epidemioloških organa, u svih osam slučajeva riječ je o povratnicima iz zemalja Zapadnog Balkana, koji su odmah izolirani. Ističe se kako su i prve kontakti zaraženih osoba već u karanteni.

Isti izvor navodi da je u Salzburgu, jednoj od devet austrijskih saveznih pokrajina, u srijedu poslijepodne u 16,30 sati, nakon otkrivenog novog izvora zaraze, već prethodnih 28 pozitivno testiranih Covid-19 slučajeva pridodano još 98 osoba koje su bile u kontaktu s novozaraženima, te su od nadležnih zdravstvenih organa dobili rješenje o obveznoj karanteni. Daljnjih 80 osoba, kako stoji u izvješću, su kontakti „druge kategorije“ ograničenja.

Austrijsko Ministarstvo zdravlja danas će objaviti novu odluku o pooštrenim graničnim kontrolama pri ulasku u Austriju od ovoga petka za putnike koji dolaze iz zemalja Zapadnog Balkana, koje su stavljene na listu tzv. rizičnih zemalja.

Putnici iz tih zemalja će prema novoj odluci, kako je najavljeno, morati imati ne samo negativni PCR test na koronavirus, nego će morati i u 14 dnevnu karantenu.

U Salzburgu je nedavno otkriven i klaster zaraze u dvije policijske stanice u gradu. Kako je rekao glasnogovornik policije za austrijsku novinsku agenciju APA, zaraženo je 7 policajaca i broj zaraženih nije se povećao.

(www.vecernji.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend