Vijesti iz BiH

Asocijacija srednjoškolaca u BiH organizira drugi po redu Socijalni dan

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini 20.10.2017. godine organizira drugi po redu Socijalni Dan, dan u kojem srednjoškolci mijenjaju svoje školske klupe za radna mjesta.

Na ovaj način srednjoškolci stiču prvo radno iskustvo i dobijaju priliku da sve ono što su teoretski obrađivali u svojim školama primjene u praksi na radnom mjestu. Za svako radno mjesto na kojem srednjoškolac radi, poslodavac je dužan uplatiti dogovoren u dnevnicu u Fond Socijalnog Dana. Svrha Fonda Socijalnog Dana je finansiranje omladinskih projekata u lokalnim zajednicama kojim zadovoljavamo potrebe mladih ljudi i zajednice kroz investiranje u omladinske i ambiciozne projekte u istim zajednicama.
U sklopu ovogodišnjeg Socijalnog Dana ukuljučeno će biti 20 većih gradova širom Bosne i Hercegovine kao nositelji projekta, kao i 35 drugih lokalnih zajednica čime ćemo omogućiti da preko 600  bosanskohercegovačkih srednjoškolaca dobije svoje prvo radno iskustvo.
Prošlogodišnji Socijalni dan je omogućio finansiranje 13 omladinskih projekata u isto toliko lokalnih zajednica sa 545 zaposlenih srednjoškolaca.
Uspješnom realizacijom Socijalnog Dana Asocijacija srednjoškolaca u BiH postala je punopravni član SAME-a, europske mreže organizacija koji organiziraju Socijalni Dan u njihovim zemljama, kao jedini predstavnik Bosne i Hercegovine.
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend