Zanimljivosti

Aplikacija koja otkriva radare i policijske kontrole stigla u BiH

Među vozačima iz Hrvatske i Srbije sve je popularnija mobilna aplikacija „Moja patrola“ putem koje vozači imaju informacije i obavještenja vezana za raspored radarskih i policijskih kontrola, a od sada i vozači u Bosni i Hercegovini mogu koristiti aplikaciju.

 

Osnovna ideja aplikacije je da se moderne tehnologije iskoriste za razmjenu informacija među vozačima. Akcent je na prisustvu policijskih patrola i kamera na putu, kako bi vozači uvijek bili informirani gdje su trenutno raspoređene policijske patrole i gdje se nalaze kamere koje mjere brzinu, vožnju žutom trakom ili prolazak na crveno svjetlo. Na ovaj način je nekadašnje „blicanje“ zamijenila moderna mobilna aplikacija.

S obzirom na statističke podatke u BiH gdje je u prošloj godini zabilježeno više od 37.000 prometnih nesreća u kojima je život izgubilo 298 osoba aplikacija će djelovati kao preventivno sredstvo u oblasti sigurnosti prometa jer vozače upozorava da uspore na kritičnim mjestima i voze odgovorno.

Moja patrola je već od prve verzije 2012. godine stekla veliku popularnost među vozačima. Danas je aplikacija aktivna u pet država s preko 300.000 registriranih korisnika, više od milijun akcija i trinaest milijuna pređenih kilometara.

Upotreba aplikacije vrlo je jednostavna, naime korisnici ove aplikacije jednim klikom prijavljuju uočenu policijsku patrolu, a sistem upozorava sve ostale korisnike gdje se nalaze prijavljene patrole. Uz pomoć složenog algoritma računa se pouzdanost svakog korisnika, vjerojatnoća postojanja patrole i uvijek se prikazuju maksimalno precizni podaci svim korisnicima. Na svaku prijavljenu patrolu možete kliknuti i dobiti informacije o vjerojatnoći da se patrola zaista tu nalazi, kao i tko ju je i kada prvi i posljednji prijavio.

Aplikaciju mogu preuzeti besplatno svi Android i iPhone korisnici.

https://www.mypatrol.app/bs

 

(dnevno.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend