Lokalne vijesti

Angažmanom civilnog društva: U samostan Guča Gora nakon 26 godina stigle nove orgulje

Zahvaljujući Društvu Leipzig – Travnik, općini Travnik, gradu Leipzigu, katoličkoj i evangelističkoj zajednici, župljanima Guče Gore te drugim dobročiniteljima iz zemlje i inozemstva, vjernici će ponovno slaviti Boga uz zvuke orgulja.

“Uistinu su rijetki trenuci kada se u kakofoniji začuju prekrasni akordi pjesama i gotovo nebeski zvuci orgulja.Ta kozmička dimenzija glazbe otkrije u čovjeku višu dimenziju postojanja. Samostan je 1990. godine nabavio orgulje iz Njemačke. Svirale su samo tri godine nakon čega su nestale iz ckrve. Sada smo opet nabavili orgulje iz Dortmunda u Njemačkoj. Nadam se da će zvuci ovih orgulja dugo godina pratiti ljude u slavlju i radosti života”, izjavio je gvardijan samostana fra Drago Pranješ.

Kulturni angažman civilnog društva rezultirao je nabavkom orgulja, rekla je Natascha Garloff-Jonkers, ataše njemačke ambasade u Sarajevu.

“Naša ambasada će uvijek pomagati projekte koji dolaze iz civilnog društva”, izjavila je Garloff-Jonkers.

Azem Ejubović iz društva Leipzig -Travnik kazao je kako je sretan i ponosan što su organiziranjem koncerata kako u Njemačkoj tako i u BiH dali doprinos za nabavku orgulja koje su predstavljene u franjevačkom samostanu. Prve akorde pjesama na orguljama odsvirao je mr. Darko Dujmušić.

Izvor: klix.ba

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend