Svijet

Amerika izabrala predsjednika: Trump postao najmoćniji čovjek na svijetu

Građani SAD-a birali su između demokratske kandidatkinje Hillary Clinton i republikanca Donalda Trumpa. Prema projekcijama CNN-a, Hillary Clinton trenutno ima 215 elektora, a Donald Trump njih 288. Za pobjedu je potrebno 270 elektora.

Prema zadnjim neslužbenim rezultatima predsjedničkih izbora u SAD-u, Donald Trump je u ukupnom vodstvu. Projekcije pokazuju kako osvaja više od potrebnih 270 elektorskih glasova i – po još neslužbenim rezultatima – bit će izabran za novog američkog predsjednika.

Nakon što rezultati izbora budu i službeno potvrđeni, Trump će kao 45. američki predsjednik naslijediti Baracka Obamu 20. siječnja iduće godine.

Donald Trump stigao je na pozornicu svog izbornog stožera u pratnji supruge Melanije i djece, praćen skandiranjem.

“Žao mi je što ste čekali. Kompliciran posao. Upravo me nazvala tajnica Clinton. Čestitala nam je na pobjedi, a ja njoj na žestokoj borbi u kampanji. Hillary je radila dugo i naporno i puno joj dugujemo zbog svega što je napravila za ovu zemlju. Sada je vrijeme da Amerika zaliječi rane i kažem svim demokratima i republikancima da se ujedinimo kao jedan narod. Vrijeme je! Bit ću predsjednik svakom građaninu Amerike i to mi je važno. Pozivam i one koji me nisu podržavali da me vodite i da ujedinimo našu zemlju”, poručio je Trump između ostalog u svom pobjedničkom govoru.

Izvor: dnevnik.hr

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend