Sport

Alen Topić iz Viteza pobjednik Crossfit natjecanja održanog u Mostaru

Vitežani sve više populariziraju Crossfit kao sport, rekreaciju, te način života.

Ovoga vikenda održano je natjecanje u Mostaru pod imenom Fittest Of Mostar. Iz našeg grada na ovo natjecanje išli su Josip Grabovac, Josip Filipović te Alen Topić.

Svi su članovi Fitnes Centra Fis, te na istom mjestu uz jos nekih 40-ak članova bave se ovim sve više zastupljenim načinom treniranja.

Ovoga vikenda trener Alen Topić (crossfitom se bavi godinu i pol), Joisp Grabovac (bavi se 8 mjeseci), Josip Filipović (bavi se 4 mjeseca) odputovali su na natjecanje i ostvarili zapažene rezultate. Naime Josip Grabovac se nije uspio plasirati u finale i završio je natjecanje u kvalifikacijama, što je odlično za njega budući da mu je ovo bilo prvo natjecanje, Josip Filipović plasirao se u finale i završio kao peti , Alen Topić plasirao je se u finale kao prvi, a tako je i završio budući da je u finalu ostavio konkurenciju skoro za dvije minute.

Finalni trening je bio popularni „Fran“, radi se na način da u što kraćem vremenskom periodu osoba mora završiti zadane vježbe 21 ponavljanje thrustera (prednji čućanj sa izbaćanjem, sa težinom od 40 kg), zatim 21 zgib , nakon toga prelazi se na po 15 ponavljanja  thrustera  i zgibova te na kraju ide po devet ponavljanja. Vrijeme pobjednika u ovom slučaju je bilo 03:01.

Čestitamo pobjedniku Alenu Topiću i ostalim našim natjecateljima koji su ostvarili odlične rezultate.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend