Svijet

Al Qaida pozvala profesionalne ubojice da likvidiraju vodeće američke biznismene

Novi broj Al Qaidinog magazina poziva džihadiste da unište američku ekonomiju tako što će ubiti vodeće gospodarstvenike i poduzetnike, prenosi Fox News. Naime, članak u magazinu „Inspire” poziva „profesionalne ubojice” i prikazuje fotografiju muškarca s navučenom kapuljačom kako s ulice gleda na kuću.

Također, prikazuje i foto-montažu na kojoj je Bill Gates, pištolj i prolivena krv, piše Washington Times. Neprofitna organizacija Bliskoistočni institut za medije, koja posjeduje primjerak magazina, tvrdi kako u njemu pišu detalji o pripremama i izvršenju ciljanih ubojstava.

Citiraju urednika „Inspirea” Yahya Ibrahima kako govori: “Prorok je naredio ubojstvo mnogih kriminalaca koristeći ovu metodu… A mi slijedimo njegove korake i način na koji se borio sa svojim neprijateljima i prijateljima. Nikada nećemo odložiti oružje dok ne ispunimo ono što Alah traži od nas. Odlučni smo u namjeri da se nastavimo boriti i napadati Amerikance uz pomoć organiziranih džihadističkih organizacija i progoniti ih u vlastitoj zemlji, uz volju Alaha”, prenose Nezavisne novine.

U magazinu je članak koji prikazuje kako se prave bombe i tako potiče ekstremiste da oponašaju nedavni incident u kojem su izbodeni Izraelci i ubijen Amerikanac. Online-magazin „Inspire” objavljuje Al Qaida na arapskom poluotoku koja je fokusirana na napade na američko tlo iz baze u Jemenu.

/HMS/

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend