Aktivnosti MUP-a u protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata, na području Policijskih uprava Kantona Središnja Bosna prijavljeno je 8  kaznenih djela,  od kojih izdvajamo:

 

– Dana 29.05.2013. godine, oko 15,30 sati, Policijskoj stanici Novi Travnik se obratilo L.K. iz Novog Travnika i  prijavio da je u protekla dva mjeseca,  na pravoslavnom groblju, koje se nalazi u mjestu Trnovac-Opara, općina Novi Travnik skinuta metalna ograda sa nadgrobnog spomenika S.R. i oštećene slika na nadgrobnom spomeniku Đ.M. Očevid je obavio krim. istražitelj  i tehničar Policijske stanice Novi Travnik. Istraga je u tijeku.

– Dana 30.05.2013. godine, oko 03,00 sati, Policijskoj stanici Bugojno se obratila nepoznata osoba i prijavila da su tri maskirane osobe počinile krađu provaljivanjem u objekt sportske opreme „N-Sport“, koja se nalazi u ulici S.Ahmedova u Bugojnu. Tom prilikom su otuđile određenu količinu sportske opreme, a potom se vozilom marke „Golf II“ udaljile niz ulici Kovačuša u Bugojnu. Očevid je obavio krim. istražitelj Policijske stanice Bugojno. Istraga je u tijeku.

Evidentirana su 2 narušavanja javnog reda i mira. Dogodilo se 5 prometnih  nezgoda, s manjom materijalnom štetom, u kojima je jedna osoba ozlijeđena. Iz prometa je isključeno 5 vozila i 8 vozača. Naknadno rasvijetljena kaznena djela:

– Dana 29.05.2013. godine, istražitelji Policijske stanice Vitez su rasvijetlili  kazneno djelo „Teške krađe“, počinjeno 14.05.2013. godine, na štetu Asima B. iz Viteza. Počinitelj navedenog kaznenog djela je N.G. iz Travnika. Protiv imanovanog su poduzete Zakonom propisane mjere i radnje.

– Dana 29.05.2013. godine, istražitelji Policijske stanice Gornji Vakuf/Uskoplje su rasvijetlili kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“, počinjeno 09.05.2013. godine, na štetu Bajre Lj. iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja. Počinitelj navedenog kaznenog djela je M.H. iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja. Protiv imanovanog su poduzete Zakonom propisane mjere i radnje.

(MUP KSB)