Ako vam od Uskrsa ostane puno kuhanih jaja, šunke, mesa evo nekoliko ideja kako iskoristiti hranu

Nemojte ništa bacati, pretvorite ostatke hrane u nešto novo

Od Uskrsa je ostalo puno kuhanih jaja, šunke, mesa i ostale hrane? Nikako je nemojte bacati već od ostataka napravite nova jela. 

Kuhanim jajima uklonite ljusku, nasjeckajte ih na komadiće i napravite salatu zajedno s šparogama, rajčicom, kukuruzom, komadićima pečenog mesa i tjesteninom. 

Isto tako ih možete i napuniti. Razrežite ih na pola, žumanjcima dodajte majonezu, kisele krastavce izrezane na sitne komadiće, dodajte malo senfa, po želji: šunku, papriku, što god volite. Kako bi vam jaja ljepše izgledala, smjesu stavite u špricu i napunite bjelanjak.

Od ostataka šunke možete napraviti slane palačinke – ispecite klasične palačinke, pa ih namažite sirnim namazom, dodajte šunku, ribani sir, zarolajte i zalijte vrhnjem za kuhanje. Pecite 15-ak minuta na 200°C.

Ako vam je ostalo pečenog ili kuhanog krumpira, napravite krokete. Krumpir usitnite, dodajte brašno, krušne mrvice, jaje, mlijeko i začine. Oblikujte krokete i pržite ih u ulju ili ispecite u pećnici ako želite malo zdraviju verziju. 

izvor: vecernji.ba/radiovitez.ba