Vijesti iz BiH

Ako ste pomislili da je zima gotova, izgleda da ste se prevarili

Ako ste pomislili kako su minusi i snijeg gotovi za ovu zimu, čini se da ste se prevarili. Doduše, idućih dana očekuje nas promjenljivo vrijeme, ali toplo. FHMZ je priopćio kako će idućih dana prevladavati kišno vrijeme, a temperatura će dosezati 17 °C.

Danas će u BiH biti pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima, u Hercegovini slab vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 4 i 8 °C, a najviša dnevna između 10 i 15 °C. Sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Dnevna temperatura zraka bit će između 9 i 13 °C.
U četvrtak prijepodne više naoblake prognozira se za Hercegovinu, zapad i jugozapad Bosne, a za ostala područja mala naoblaka. Novo jače naoblačenje očekuje se s juga u drugoj polovini dana, koje će od poslijepodnevnih sati prema večeri uvjetovati kišu. Jače oborine očekuju se u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne. Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom između 11 i 17 °C. U petak će biti pretežno oblačno vrijeme, jača kiša prognozira se za Hercegovinu. Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom između 11 i 17 °C.
No, prognostički modeli najavljuju veliko iznenađenje krajem tjedna. Tada bi trebalo doći do značajnijeg pada temperature uz mogućnost snijega. Kako javlja Severe Weather Europe, krajem tjedna će se nad sjevernom i sjeveroistočnom Europom nadviti novi hladni val koji će se opasno približiti i našim krajevima.
Snijeg se, prema DHMZ-u, očekuje čak i u Splitu. U subotu bi trebala padati kiša koja bi se u nedjelju trebala pretvoriti u snijeg. Previđaju da će u Splitu u nedjelju najniža temperatura biti -2 stupnja. Zanimljivo, norveški meteorološki institut, koji je poznat po jednim od najpouzdanijih prognoza, dao je zbunjujuće informacije.
Prvo su najavili snijeg i velike minuse pa poslije ublažili prognozu. Navodno će biti pada temperature, ali ne u tolikoj mjeri te će, umjesto snijega, padati kiša.

(www.vecernji.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend