Regionalne vijesti

Ako putujete u Njemačku pripazite: Nova kazne za prekršaje u prometu, evo na što trebate paziti

Stanovnike Njemačke u mjesecu studenom očekuje novi pravilnik o prekršajima u prometu zbog kojeg će vozači morati biti posebno oprezni dok voze ili parkiraju svoje vozilo. Fenix-magazin donosi najvažnije podatke u svezi kazni za prometne prekršaje koje će se primjenjivati u mjesecu studenom u Njemačkoj.

Kazne za prekršaje u prometu Od 9. studenog primjenjuje se novi katalog kazni za prekršaje u cestovnom prometu. Prema novom katalogu strožim kaznama kažnjavat će se: – vozači koji parkiraju svoje vozilo pod općom zabranom zaustavljanja ili parkiranja kaznit će se s do 55 eura umjesto dosadašnjih 15 eura.

– Svatko tko vozi 16 ili 20 kilometara na sat (km / h) više od dozvoljenog u urbanim područjima, umjesto 35 će platiti 70 eura. Vozači koji kroz grad jure 91 km / h umjesto dopuštenih 50 km / h plaćaju 400 umjesto 200 eura ako ih uhvate itd. – Ako parkirate neovlašteno na parkirnom mjestu za invalide, morate očekivati ​​kaznu od 55 umjesto dosadašnjih 35 eura. – Svatko tko dođe na ideju parkiranja službeno označenog ulaza vatrogasne postrojbe ili ometanja vozila hitne pomoći mora očekivati ​​kaznu od 100 eura.

– Potpuno novo: Neovlašteno parkiranje na parkiralištu za vozila na električni pogon i vozila za dijeljenje automobila rezultira kaznom od 55 eura. – Svatko tko ne zauzme traku za hitne slučajeve ili se čak koristi njome za brže kretanje automobilom, mora očekivati ​​kaznu između 200 i 320 eura, kao i mjesečnu zabranu vožnje.

– Od vozača kamiona koji prekrše novouvedenu obvezu da kamion voze samo brzinom hoda pješaka pri skretanju desno u gradu, bit će zatraženo da plate 70 eura.

– Nezakonito korištenje nogostupa, biciklističkih staza i tvrdih ramena od strane vozila kaznit će se novčanom kaznom do 100 eura umjesto do 25 eura. – Kazna za izazivanje nepotrebne buke i zagađenje ispušnih plinova koje se mogu izbjeći, kao i vožnja naprijed-natrag povećat će se s 20 na 100 eura.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend