Lokalne vijesti

Akcija šišanja i doniranja kose za djecu oboljelu od raka, „Moja kosa – tvoja kosa“ u Vitezu

U sklopu projekta Moja kosa tvoja kosa Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ organizira akciju šišanja i doniranja kose za potrebe izrade perika za djecu oboljelu od raka.

U Bosni i Hercegovini od malignih bolesti godišnje oboli oko 60 djece različitih uzrasta. Procenat izliječenja se kreće oko 80 posto. Međutim, put do izliječenja je težak i bolan, a djeci, posebno djevojčicama, jedno od najtežih iskustava je gubitak kose.
Poziv za sve građane KSB da dođu u trgovački centar FIS u Vitezu, 13. svibnja od 11:00 do 17:00 sati i doniraju kosu za potrebe izrade perika djeci oboljeloj od raka.
Za sve one koji žele kosu donirati za izradu perika, bitno je napomenuti da kosa mora biti čista, suha, hemijski netretirana i nefarbana, te minimalno 30 cm dužine (idealno je i duže).
Do sada smo izradili i uručili 18 perika, a 3 perika su trenutno u procesu izrade. Perike iz radionice Udruženja dostupne su, potpuno besplatno, svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu.
Prijatelj akcije – FIS Vitez, Frizerland, Ovnak Vitez i Schwarzkopf Professional

Projekat Moja kosa, tvoja kosa podržan je od strane Vlade Švicarske.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend