Lokalne vijesti

Akcija sankcioniranja vozača zbog nepropisno parkiranih vozila

Službenici policije na prostoru Srednjobosanskog kantona već dva mjeseca u dane vikenda provode pojačane mjere sigurnosti, koje su usmjerene na različite sigurnosne aspekte. Tako su akcenti kontrole bili alkoholizirani vozači, neregistrovana vozila, brzina kretanja vozila, te dokumentovanje krivičnih djela i sprječavanje narušavanja javnog reda i mira.

 

Radnim danima akcenti kontrole u saobraćaju bili su različiti, počevši od kontrola vozila javnog prijevoza i taxi vozila, vozila auto-škola i slično.

 

Obavještavamo učesnike u saobraćaju da će u periodu od 28.11. do 04.12.2016.godine u svim općinama našeg kantona biti provedene pojačane mjere na sprječavanju i sankcioniranju nepropisnog parkiranja vozila. Navedene aktivnosti naročito će biti intenzivne u užim gradskim područjima i na lokacijama gdje nepropisno parkirana vozila ometaju odvijanje saobraćaja ili ugrožavaju sigurnost pješaka i drugih učesnika u saobraćaju.

 

Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajnu signalizaciju i na taj način povećaju svoju, ali i sigurnost drugih učesnika u saobraćaju, te izbjegnu sankcionisanje za počinjene prekršaje.

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend