Lokalne vijesti

Akademska 2017/2018. GODINA PRAKSE na Sveučilištu „VITEZ“

U poslovnom prostoru poduzeća Economic u Vitezu ovih dana je održan treći sastanak članova Poslovno-akademskog vijeća Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“, kojim je predsjedavao doc.dr. Bruno Bojić, potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH.

 

Podsjetimo, prošle godine je Sveučilište/Univerzitet „VITEZ“ iniciralo formiranje Poslovno-akademskog vijeća kojeg čine članovi menadžmenta Sveučilišta i uspješni bh-a gospodarstvenici, a s ciljem jačanja suradnje između akademske i poslovne zajednice.

Na posljednjem sastanku najviše se razgovaralo o obavljanu stručne prakse studenata u poduzećima, što će im omogućiti stjecanje vještina neophodnih za obavljanje profesionalnog poziva u budućnosti. Poduzetnici, koji su prisustvovali sastanku podržali su inicijativu Sveučilišta, uz naglasak da ova praksa treba biti kontinuirana uz prilagođavanje obrazovnog programa potrebama tržišta rada.

Po riječima rektora Sveučilišta, prof.dr. Mirka Puljića, to je provedivo i realno za očekivati u skorijem vremenu budući da će se, kako je istaknuo, Sveučilište „VITEZ“ vrlo brzo prilagoditi  onome na što ljudi iz realnog sektora ukažu u svezi s prilagodbom studijskih programa potrebama prakse.

„Ovo je godina prakse“, poručio je rektor, upoznajući javnost s opredjeljenjem Sveučilišta VITEZ u ovoj akademskoj godini.

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend