Glazbene vijesti

Adele trijumfirala na Grammyjima!

Na sinoćnjoj dodjeli Grammy nagrada u Los Angelesu dominirali su Adele i Foo Fighters…

 

Adele je dobila nagradu za snimku godine i za pjesmu godine (za singl ‘Rolling In The Deep’) dok je njezino izdanje ’21’ proglašeno za album godine. Za pjesmu  ‘Someone Like You’ Adele je dobila nagradu za najbolju solo pop izvedbu dok je album ’21’ dobio nagradu i za najbolji pop vokalni album. Njzien producent Paul Epworth proglašen je producentom godine, dok je Adele nagrađena i za najbolji spot za pjesmu ‘Rolling In The Deep’.

 

{youtube}rYEDA3JcQqw{/youtube}

 

Bon Iver su proglašeni za najboljeg novog izvođača dok je njihov istoimeni debi album proglašen za najbolji alternativni album.

Foo Fighters su trijumfirali u rock kategorijama – za pjesmu ‘Walk’ osvojili su nagradu za najbolju rock izvedbue i najbolju rock pjesmu, dok su za pjesmu ‘White Limo’ dobili nagradu za najbolju hard rock/metal izvedbue.  Njihov album ‘Wasting Light’, proglašen je najboljim rock albumom.

Za duet ‘Body And Soul’ nagrađeni su Tony Bennett i postuhmno  Amy Winehouse, dok je Tony Bennett dobio nagradu i za najbolji tradicionalni pop album.

Nagrade za najbolju dance snimku i  najbolji dance/elektronski album pripale su Skrillexu.

Corinne Bailey Rae je dobila nagradu za najbolju r’n’b izvedbu za singl “Is This Love”, dok su singlom “Fool For You” nagradu za najbolju tradicionalnu r’n’b izvedbu osvojili Cee Lo Green & Melanie Fiona. Cee Lo Green je za singl  Fool For You dobio nagradu i za najbolju r’n’b pjesmu. Najbolji R&B album je izdanje F.A.M.E. Chrisa Browna dok su Jay-Z i Kanye West nagrađeni za najbolju rap izvedbu za singl ‘Otis’.

Najbolja rap suradnja je “All Of The Lights”, singl koji izvode Kanye West, Rihanna, Kid Cudi & Fergie, a to je ujedno i najbolja rap pjesma. Najbolji rap album ima Kanye West s albumom ‘My Beautiful Dark Twisted Fantasy’. Taylor Swift dobila je nagrade za najbolju country solo  izvedbu i najbolju country pjesmu.

(mtv.com.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend