Adele je nezaustavljiva (VIDEO)

Cijenjena 23-godišnja britanska kantautorica Adele i dalje nastavlja nizati uspjehe za povijest.
Naime, njezin aktualni studijski album “21” srušio je dosadašnji rekord prvijenca Lady GaGe iz 2008. godine “The Fame” te postao najprodavaniji digitalni album u domovini joj svih vremena, prenio je magazin Music Week.

Vijest je došla nakon zbrajanja rezultata sveukupne legalne prodaje glazbe digitalnim putem za koju su samo prošle godine u Velikoj Britaniji glazboljupci izdvojili više od milijardu funti.
Rezultati su također ukazali i na trend galopirajućeg rasta prodaje singlova od čega ih se 98.7% prodalo upravo digitalnim putem.
Sukladno tome “21” je ovih dana također postao i najdownloadiraniji album ikada na stranici Amazon srušivši dosadašnjeg rekordera “The Circus” (2008.) pjevačicinih pop sunarodnjaka Take That.

 

 

{youtube}rYEDA3JcQqw&feature{/youtube}

Također, “Rolling In The Deep” ovoga je tjedna postao njezin prvi američki singl broj jedan, dok se spomenuti album i sedmi tjedan za redom uspio zadržati na vrhu tamošnje ljestvice te ju učinio tek drugim britanskim izvođačem u povijesti kojem je pošlo za rukom da mu se istovremeno i singl i album nalaze na čelnim pozicijama dvaju najvažnijih američkih chartova, Billboard Hot 100 i Billboard Hot 200. Prvi britanski izvođač koji se mogao pohvaliti takvim uspjehom bila je Leona Lewis sa singlom “Bleeding Love” i debi albumom “Spirit” 2008. godine.

Adele je s “Rolling In The Deep” također postala tek šesti britanski ženski solo izvođač koji se ikada našao na prvom mjestu Billboardove Hot 100 ljestvice, nakon Petule Clark, Lulu, Sheene Easton, Kim Wilde te spomenute Leone Lewis.

“21” trenutno je najprodavaniji album na svijetu tekuće 2011.

 

(muzika.hr)