Vijesti iz BiH

Addiko banka implementirala Appian Applications: Do kredita za pravne osobe još brže i jednostavnije!

Proces odobrenje zahtjeva za financiranje za pravne osobe znatno je unaprijeđen u Addiko Banci.

Ovo je rezultat uvođenja digitalne platforme Appian, koja omogućava procesiranje zahtjeva za kredit u roku od samo tri sata od podnošenja zahtjeva.

„Brzina i automatizacija procesa odobrenja bili su primarni ciljevi Addiko banke Banja Luka, kada smo krenuli u implementaciju Appian (The Appian Low-code Automation Platform), suvremene digitalne platforme za upravljanje poslovnim procesima za proizvode za pravne osobe. Zahvaljujući ovoj platformi, krediti do 300.000 EUR, za pravne osobe, klijente Addiko banke, mogu biti odobreni u svega nekoliko jednostavnih koraka“, istakao je Boštjan Pečenko, član Uprave zadužen za poslovanje s pravnim osobama, informacijskim tehnologijama i operacijama u Addiko banci Banja Luka.

„Daljnji razvoj platforme je u tijeku, tako da se u narednom periodu mogu očekivati nove funkcionalnosti i novi proizvodi koji će moći biti odobravani putem Appian aplikacije. Trenutno se kroz Appian mogu odobriti tri vrste proizvoda: kredit za obrtna sredstva do 36 mjeseci ročnosti, overdraft i revolving“, istakla je Belma Sekavić Bandić, članica Uprave Addiko Bank Sarajevo.

Više informacija o Addiko proizvodima i uslugama saznajte na web stranici addiko.ba

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend