Promovirani turistički filmovi o zimskim centrima u srednjoj Bosni

U sali kina “Theatre” u Busovači, jučer je promovirano je sedam turističkih filmova zimsko rekreacionih centara našeg kantona. Tako su promovirana skijališta na Pridolcima i Busovačkoj planini – Busovača, na Vranici – Fojnica, na Rostovu – Bugojno, na Raduši – Gornji Vakuf – Uskoplje, na Ranču – Jajce i na Vlašiću – Travnik. Ovoj promociji uz delegate Skupštine Turističke zajednice  SBK, prisustvovali su Tahir Lendo, premijer Kantona sa svojim saradnicima, te načelnici općina SBK, kao i predstavnici zimsko rekreacionih centara.

Posjetioci i gosti istakli su pohvale na pripremljene i prikazane filmove, kao i opće ocjene da naš Kanton ima vrlo kvalitetnu turističku ponudu ne samo u oblasti zimskog turizma nego i u drugim oblastima, ove perspektivne grane i razvojne šanse privrednog aspekta.

Turistička zajednica planira učiniti dodatne korake u promociji i afirmaciji zimskih skijališta, a u isto vrijeme najavljeno je za 18. decembar, na Vlašiću otvaranje nastupajuće zimske sezone, događaj za koji vlada veliko interesovanje u Bosni i Hercegovini.