9. Konjic kup – kadeti ŠK „Prvi koš“ Vitez osvojili treće mjesto!

Na ovogodišnjem 9. Konjic kupu, u organizaciji KK „Konjic“ po prvi puta nastupila je jedna ekipa iz Viteza, a to su svojom odličnom sezonom zaslužili kadeti ŠK „Prvi koš“ Vitez. Prvaci Lige mladih SBK/KSB još jednom su pokazali da se na njih itekako može računati u budućnosti, te da će sezone koje dolaze donijeti dosta dobre košarke u prelijepo gradskoj dvorani u Vitezu.

U polufinalu, koja je po svim prisutnim u dvorani bila utakmica za finale, više su pokazali kadeti KK „Gen“ Sarajevo, te se prometnuli u prvog favorita turnira u kadetskom uzrastu. Presudna je bila prva četvrtina utakmice, koju košarkaši „Gen“-a dobijaju 20-9. Najviše poena u prvoj utakmici dali su Mario Kikić (13p) i Belmin Haskić (11p). Krajnji rezultat glasio je 65-47 u korist KK „Gen“ Sarajevo.

Utakmica za treće mjest donijela je susret s domaćinom turnira, KK „Konjic“, a naši momci su odigrali odlično drugo poluvrijeme te slavili 54-68. Krasila ih je odlična odbrana, suradnja u napadu i dosta dobra timska igra. Ipak, istaknuli su se Belmin Haskić (24p), Josip Radeljić Jakić (13p) i Jadranko Matoševič (11p).

„Zahvaljujemo KK „Konjic“ koji nas je pozvao na svoj 9. Konjic kup. Inače, Konjicu kao gradu se uvijek rado vraćamo,  jer nas vežu poznanstva sa prijateljima iz ŽKK „Konjic“, a evo sad smo ostvarili i suradnju za odigravanje utakmica dječaka. Zadovoljni smo odigranim turnirom, nadam se da ćemo i ubuće imati priliku pokazati svoj rad protiv ekipa s kojima se inače ne susrećemo. Turnir je bio odlično organiziran, s klubovima iz cijele BiH. Nadamo se da ćemo imati priliku uzvratiti gostoprimstvo kolegama i prijataljima iz KK „Konjic“ u što skorije vrijeme. Naravno, iskoristit ćemo priliku da zahvalimo kolegama iz HOKK Vitez i KK Star Fojnica koji su odobrili da tri kadeta pomognu u što boljim rezultatima na ovom turniru, a nadamo se suradnji i u buduće“, izjavili su iz ŠK „Prvi koš“ Vitez.