Vlada KSB: Radni sastanak o problemima tekstilne, kožarske i proizvodnje obuće

U zgradi Vlade Kantona Središnja Bosna održan je radni sastanak s gospodarskim subjektima iz industrije koja obuhvaća tekstil, kožu, obuću i gumu.

Sastanku je nazočio premijer KSB Tahir Lendo, ministar gospodarstva KSB Nisvet Hrnjić, predsjednik Udruženja poslodavaca Kemal Čolak, te predstavnici gospodarskih subjekata Maguba d.o.o., Makama d.o.o., Slovenka d.d., Tex Design d.o.o, Faik d.o.o, Fortitudo d.o.o. i predstavnici Olip Bosna d.o.o.

Sastanku su, također, nazočili i predstavnici gospodarskih subjekata Zvrko d.o.o., Positive Group d.o.o., Makap d..o.o., Kavat d.o.o. i Stivali d.o.o.

Cilj sastanka bila je razmjena informacija o utjecaju pandemije COVID-19 na gospodarstvo, posebno na prerađivače tekstila, kože, obuće i gume, kao i proizvođače.
U okviru navedene teme gospodarski subjekti su istaknuli probleme s kojima se trenutno susreću, kao i moguća rješenja, koja bi pomogla očuvanju stabilnosti ove industrijske grane na području KSB.

Posebnu pažnju su skrenuli na probleme koji se odnose na smanjenje obujma proizvodnje, nemogućnost plasmana proizvoda, problemi koji se javljaju prilikom transporta. Gospodarski subjekti su istaknuli da očekuju konkretnu pomoć, najavljenu od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, te pomoć koja je u okviru nadležnosti Vlade KSB.
Predstavnici Vlade KSB predstavili su set interventnih mjera Vlade za oblast gospodarstva u okolnostima pandemije COVID-19 u vidu sufinanciranja neto plaća, oslobađanje od parafisikalnih nameta, upućivanje preporuka općinama, koje će olakšati probleme s kojima se susreću gospodarski subjekti.

Za kraj, predstavnici Vlade KSB su iskazali želju za što jačom suradnjom a sve u cilju prevazilaženja problema.

(MINISTARSTVO GOSPODARSTVA KSB)