5 savjeta za prekrasan izgled bez puno troškova

Biti lijep u današnje vrijeme iziskuje razne kremice, preparate, make-up palete, strojeve u službi ljepote te tu i tamo kod pojedinaca i poneki izlet pod nož.

1. Blistava koža

 

Zdravlje je pola ljepote, a koža kao naš najveći organ odašilje najveću poruku o našem zdravlju, a samim time i izgledu. Zato je njega kože najbitnija. Ono što je neophodno jest – higijena. Kožu je potrebno redovno čistiti, i to nježnim proizvodima, jednom tjedno uz pomoć pilinga s kože skinuti mrtve stanice, nanositi masku te pronaći kremu za dan i noć koja vam najbolje odgovara i s njom hraniti kožu. Prevencija je pola uštede, pa samim time ako njegujete kožu svakodnevno, nećete imati nepredviđene izdatke za skupe kreme ili estetske zahvate. Ne zaboravite piti puno vode, jer koža se hrani i iznutra, a na taj način sigurno nećete prekršiti granice svog budžeta ljepote. Izbjegavajte masnu hranu i alkoholna pića, jer na taj način uništavate kožu, a i smanjujete opći kućni budžet.

2. Kosa

Kako postići prekrasnu kosu, a ne trošite previše novaca na preparate i frizere?Odgovor je u pravilnoj prehrani i njezi. U svoju prehranu uvrstite više mliječnih proizvoda i prerađevina te ribu, meso, soju i artičoke. Od voća najhranjivije su banane, limun i avokado. A kad se već nahranili kosu, za ljepotu je važno odabrati dobar šampon i regenerator, po mogućnosti što nježniji. Nemojte se zalijepiti za one najskuplje, jer to ne znači da i vama najbolje odgovaraju. Dapače, postoji mogućnost da vašoj kosi i vlasištu odgovara preparat čija cijena je samo nekoliko kuna. Prije pranja dobro raščešljajte kosu, a nakon što ste ju našamponirali masirajte vlasište nekoliko minuta. Postupak ponovite dva puta i naravno – dobro isperite kosu. Ako ju pravilno njegujete, nećete morati često ići kod frizera, a i vlasište se neće prhutati pa nećete trošiti na skupe lijekove i dermatologe.

3. Obrve

Čine se tako nebitne i male, ali obrve uvelike definiraju vaš izgled. Ako u početku ne možete pogoditi odgovarajući oblik obrva naspram vašeg lica, neka vam to učini kozmetičarka, a kasnije samo ponavljajte njene korake. Obrve uvijek trebaju biti počupane, zato odvojite pet minuta za čupkanje te lijep i uredan izgled. One ne zahtijevaju velike financijske izdatke, a u velikoj su službi ljepote.

4. Popusti

Uvijek gledajte da li pojedini saloni, bilo kozmetički ili frizerski imaju popuste, jer konkurencija je velika, pa je moguće da uštedite ponešto. Ista stvar je i s kozmetičkim proizvodima – informirajte se o trenutnim akcijama, ali nemojte se polakomiti pa umjesto jedne stvari, kupiti tri, samo zato što su na popustu. Surfajte po stranicama s kolektivnom prodajom. Vaš budžet ljepote će vam biti zahvalan.

5. Kvalitetna kozmetika

Iako vam se može učiniti da je pojedina kozmetika skupa, ako dobro provjerite njenu “povijest” možda korištenjem kvalitetnih i skupljih stvari zapravo uštedite. Dobra kozmetika će vam trajati duže, a i nećete morati nanositi više slojeva, pa će se na taj način manje i trošiti. Razmislite o nekoliko kvalitetnih proizvoda i uložite u njih na duže vrijeme, a izbjegavajte nagomilavanje možda jeftinijih ali manje kvalitetnih proizvoda koji će vas u konačnici više i koštati.