31. srpnja loš je dan za odlazak na godišnji

Britanci su precizno odredili najbolje i najlošije dane, a Jutarnji prenosi taj sudbinski popis uz sitnije dopune zbog specifičnosti hrvatskog podneblja i kulture.

 

SRPANJ

30. – Best Western Hoteli ovaj datum jako cijene jer su u većini Europe temperature ugodne, svi se spremaju na godišnji, dakle, u hotele.

31. – najgori dan za krenuti na godišnji odmor autocestom prema Jadranu jer će kolone u kojima će biti mnoštvo susjeda biti kilometarske ali istodobno najomiljeniji dan u svih koji su cijelu godinu radili da bi otišli na ljetovanje. Iz nekog se razloga to i zove godišnji odmor te ga svi koji imaju šefove jako cijene za razliku od šefova koji smatrajući odlazak radnika na godišnji suvišnim događajem.

KOLOVOZ

28. – najgori dan za naći se na britanskim aerodromima jer su krcati putnicima. Prošle godine se na pet britanskih aerodroma tog, posljednjeg vikenda u kolovozu našlo više od milijun i sto tisuća putnika. Usporedbe radi, milijunti putnik u ovoj godini se tek prije nekoliko tjedana pojavio na Plesu.

RUJAN

6. – tog će ponedjeljka oko 550.000 hrvatskih školaraca krenuti na nastavu. Roditelji mogu samo zabilježiti da počinje novi godišnji ciklus školskih problema.

17. – najpopularniji dan za britanske studente koji odlaze u studentske domove.

LISTOPAD

15. – najgori dan za žene po istraživanju jedne britanske agencije jer započinje sezona hladnijih i mračnih dana, stanje na tekućem računu je dramatično loše a slično je i sa samopouzdanjem. Hrvatice su navikle na kontinuitet opisanog stanja na tekućem računu.

STUDENI

1. – Dan mrtvih, započinje sezona lova carinika na Hrvate koji božićnji šoping radi štednje obavljaju u susjednim zemljama

10. – pametni znaju, najbolji dan za započinjanje Božićne dijete

22. – kompjutorske trgovine ovaj dan smatraju odličnim jer proračunati i ozbiljni klijenti tada kupuju kompjutore kao svoj božićni šoping

29. – jedan od dva datuma kada stariji imaju godišnjicu braka. U doba njihove mladosti to je bio praznik s nekoliko neradnih dana, idealan za svadbe i svinjokolje.

PROSINAC

8. – najbolji dan u Velikoj Britaniji za šoping internetom. 2008. su potrošili 1,6 bilijuna funti.

18. – taj ponedjeljak će biti grozan za triježnjenje u Velikoj Britaniji. Jedan od 10 se neće moći otrijezniti nakon vikenda a skoro pola njih koji su cugali neće imati nikakvu namjeru pojaviti se na poslu. U Hrvatskoj je to posljednji trenutak za razvoj božićne depresije zbog životnih neuspjeha, prolaznosti života, dugova, nadolazeće starosti, loših ljubavi…

25. – najgori mogući dan za ozljede i provod Božića u bolnici, kako u Velikoj Britaniji tako i u Hrvatskoj.

SIJEČANJ

7. – završava “hrvatski tjedan” na skijalištima

8. – brakorazvodni odvjetnici obožavaju ovaj datum jer se najviše ljudi ohrabri i službeno zatraži razvod u Velikoj Britaniji

VELJAČA

7. – najčešći datum kada Britanci rezerviraju romantična putovanja za Valentinovo u Pariz, Rim, Veneciju. Hrvati zovu okolne restorane s istom idejom, iskazati večerom ljubav.

28. – posljednji dan za predaju porezne prijave, knjigovođe ponoć toga dana očekuju kao da je riječ o oslobođenju.

OŽUJAK

23. – Britancima je ovo najbolji dan za kupovinu automobila jer su cijene najniže

TRAVANJ

23. – britanski pisci vole objavljivati knjige na taj dan jer je rođendan Shakespearea i Cervantesa

SVIBANJ

14. – najbolji dan za početak dijete. Ambiciozniji započinju “operaciju Baywatch” odlaskom u teretane.

LIPANJ

15. – završava školska godina

22. – najgori dan za ljetne groznice u Velikoj Britaniji jer je najviša koncentracija peludi