Vitez: Otvorena je izložba likovnog umjetnika Nermina Kozle

U predivnom ambijentu Gradske galerije Vitez, a povodom obilježavanja Dana općine Vitez, otvorena je izložba likovnog umjetnika Nermina Kozle, čovjeka koji kistom prenosi dijelove realnosti koja ga okružuje. Služeći se tehnikom ulje na platnu, Kozlo je svojim slikama udahnuo snagu, izražajnost, ali i emocionalnu ekspresiju.

Nermin Kozlo rođen je 14.10.1960. godine u Kaknju. Srednju školu završio je u Visokom. Slikarstvom se aktivno bavi od 1994. godine. Do sada je imao 22 samostalne izložbe u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, a od najznačajnijih ističu se izložbe u Bremenu, Hamburgu i Lunebergu u Njemačkoj. Živi u Kaknju i aktivno se bavi slikanjem.

U toku izložbe upriličena je i dodjela poklona za autore najboljih literarnih radove, učenike osnovnih i srednjih škola općine Vitez. U kategoriji srednjih škola, na temu „Ruke prijateljstva“, najbolji su bili sljedeći učenici:

  1. Ivona Šantić
  2. Ivan Bošnjak Matić
  • Tamara Martinović

U kategoriji osnovnih škola:

  1. Zilka Topoljak za oba rada „U meni je moj grad“ i  „ Za osmijeh djeteta“
  2. Darija Baškarad, prozni uredak „Ruke prijateljstva“
  • Luka Vujica, „Za osmijeh djeteta“

Nagrade najboljima uručio je predsjednik Općinskog vijeća Vitez, Tomislav Bošnjak Matić.

Ne smijemo zaboraviti da su naša djeca talentovana i u drugim sferama, pa je tako ovu svečanost upotpunio i učenik sedmog razreda Osnovne škole “Vitez”, Adnan Mušinović, koji je pokazao svoj  izniman talenat u sviranju harmonike.

Zainteresirani posjetitelji mogu pogledati izložbu koja će biti otvorena do 7. 5. 2016.godine.