15. Pješačenje do zdravlja

Hrvatsko planinarsko društvo “Vitez” i Ekološka udruga “Kremenik”, u okviru obilježavanja Dana općine Vitez i povodom Svjetskog dana planeta Zemlje, organizirali su 15. tradicionalnu manifestaciju “Pješačenjem do zdravlja”, koja je održana prošle nedjelje.

600-tinjak sudionika pješice je krenulo s Gradskog trga u Vitezu i iz Mošunja, a na lokalitetu planinarskog doma Zaselje organizatori su potvrdili da je bilo oko 1 200 zaljubljenika u prirodu. Trasa pješačenja je duga oko 12 kilometara. Organizatori su sudionicima osigurali osvježenje i ručak, a kod planinarskog doma u Zaselju organizirana su i brojna natjecanja (eko kviz, povlačenje konopa, skakanje u vrećama…). Nagrade su osigurane za najbolje u natjecanjima, kao i za najmlađeg i najstarijeg sudionika te za najbrojniju obitelj. Najmlađa sudionica akcije bila je jednogodišnja Marta Grebenar, najstariji je bio 76-togodišnji Ivo Grebenar, a najbrojnija obitelj Stipe Grebenara, čijih je šest članova pješačilo do Zaselja. U eko kvizu najbolje znanje pokazali su učenici OŠ Dubravica, a posebno su se istaknule učenice osmog razreda te škole Gabrijela Livančić i Jelena Križanac. Evo najboljih i u ostalim natjecanjima:

 

NOŠENJE JAJETA U ŽLICI:

DJEVOJČICE: 1. Laura Rajić; 2. Dajana Šarić; 3. Martina Šarić.

DJEČACI: 1. Boris Begić; 2. Marin Grabovac; 3. Toni Ramljak.

SKAKANJE U VREĆI:

DJEVOJČICE: 1. Ivana Maros; 2. Viktorija Ramljak; 3. Mirna Drmić.

DJEČACI: 1. Ivan čalić; 2. Stjepan Bonić; 3. Marko Grabovac.

POTEZANJE KONOPA:

DJEVOJČICE: 1. OŠ Bila; 2. OŠ Dubravica.

DJEČACI: 1. OŠ Dubravica; 2. OŠ Vitez.

Organizaciju 15. tradicionaonog Pješačenja do zdravlja pomogli su Općina Vitez, Economic, Ecos, Merkur osiguranje, Frizerland i Pekarna La Punt.

(Radio Vitez)