Sport

14 reprezentativaca KK “MLADOST” Vitez na spisku selektora  za predstojeće Balkansko prvenstvo

14 takmičara karate kluba “Mladost” Vitez je dobilo poziv da u sastavu karate reprezentacije Bosne i Hercegovine učestvuje i brani boje naše domovine  na Balkanskom prvenstvu za djecu i seniore koje će se početkom šestog mjeseca ove godine održati u Beogradu.

Proteklih 15 godina ovaj klub niže samo velike sportske uspjehe i zasigurno spada među najtrofejnije u karate  sportu . Iz godine u godinu iznjedrava veliki broj reprezentativaca u svim selekcijama što je  potvrda vrhunskog rada i rezultata. Sve to krunisano je i velikim brojem reprezentativaca koji dobiju poziv da nastupaju na zvaničnim prvenstvima i brane boje Bosne I Hercegovine.      

Tako je upravo sada pravo na učešće na Balkanskom prvenstvu za djecu i seniore izborilo 14 članova karate kluba “Mladost” Vitez  što predstavlja  i broj  od  dva kluba s najviše pozvanih pionirskih reprezentativaca.

Nama je velika čast i zadovoljstvo imati  svu tu djecu upravo u svom klubu. Zato imamo i obavezu da ispoštujemo troškove prema Karate savezu BiH  za uplatu odlaska na pomenuto prvenstvo.

Iskreno se nadamo da ćemo uz pomoć sponzora, prijatelja kluba i ljudi dobre volje uspjeti u tome i zajedno slaviti uspjehe djece.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend