Tajna savršeno kuhanog vina je u začinu koji malo ljudi koristi

Poseban je užitak prošetati po ovoj hladnoći pa zastati i popiti šalicu finog kuhanog vina. Još ako je taj napitak napravljen savšeno, tada možemo reći da zagrije i dušu i tijelo.

 

Postoji puno varijacija na temu kuhanog vina, ali osnovni recept bi izgledao otprilike ovako:

Sastojci:

  • 1 paketić kore cimeta
  • 1 litra crnog vina
  • 7 klinčića
  • 150 do 200 ml vode
  • 5 do 7 žlica šećera
  • po želji narančina korica

Priprema:

U vodi rastopite šećer, dodajte cimet i klinčiće te kuhajte dok otprilike pola vode ne ispari. Ulijte vino i zagrijte do vrenja. Tekućinu, kuhano vino, poslužiti u toplim šalicama ili u čašama sa metalnom drškom.

*recept je preuzet sa stranice recepti.hr.

Tajni sastojak

Želite li da vam kuhano vino dobije posebnu aromu, u njega stavite nekoliko zrna papra i prokuhajte s ostalim začinima. Crni papar poslužit će vam i ako pri ruci nemate klinčića.

Također, kod serviranja u šalicu ubacite krišku naranče – dat će vinu još posebniji okus.

(24sata.hr)