Proglašeni najuspješniji sportaši općine Vitez u 2017. godini

U organizaciji Sportskog saveza općine Vitez, u petak je održana tradicionalna manifestacija Izbora najuspješnijih sportaša naše općine.

 

Najuspješniji sportaši, sportašice i klubovi proglašeni su u ukupno 25 kategorija, a dodijeljena su i posebna priznanja zaslužnim pojedincima i institucijama, koji promoviraju i daju potporu razvoju sporta u Vitezu.

Najuspješnija ekipa u ženskoj konkurenciji je Stonoteniski klub „Vitez“, a u muškoj Motocross klub „Vitez“, koji je dao i najuspješnijeg sportaša u kategoriji pojedinačnih sportova – Darija Čerkeza.

Najuspješniji sportašica i sportaš u kategorijama ekipnih sportova su Elena Križanac (Odbojkaški klub Vitez) i Ivan Livaja (NK Vitez), dok je u kategoriji pojedinačnih sportova, titulu najbolje ponijela Lolita Furunđija, članica Judo kluba „Vitez“.

Proglašen je i najuspješniji trener u kategoriji ekipnih sportova. To je Ivan Bobaš, trener STK „CM“ Vitez, dok je Aldin Adilović, trener Karate kluba „Mladost“ proglašen za najuspješnijeg trenera u kategoriji pojedinačnih sportova.

Najperspektivniji sportaš i sportašica Viteza u 2017. godini su Harun Haskić i Ema Bešić, članovi Karate kluba „Mladost“.

Najuspješnijom sportašicom kadetkinjom iz pojedinačnih sportova proglašena je Dora Ćosić (STK „CM“), a najuspješniji kadet je Munib Dedović, član KK Mladost.

Najbolja kadetkinja u ekipnim sportovima je Lamija Mehić (STK Vitez), a kadet Ivan Marjanović (Šahovski klub Vitez 2013.).

Proglašene su i najbolje kadetske ekipe: i u ženskoj i u muškoj konkurenciji to je STK Vitez.

Najuspješnija juniorka i junior u pojedinačnim sportovima su Justina Livančić (Judo klub Vitez) i Adnan Hurem (Karate klub Mladost), dok su najbolji sportašica i sportaš juniori u ekipnim sportovima Barbara Bonić (OK Vitez) i Petar Bošatlija (NK Vitez).

Najuspješnija juniorska ženska ekipa prošle je godine bio Ženski rukometni klub Vitez.

Dodijeljeni su i pehari, priznanja i prigodni pokloni sponzora i nauspješnijoj sportašici s posebnim potrebama Almi Ramić (STK Vitez), najuspješnijem sportašu s tjelesnim oštećenjem Muji Beši (Odbojkaški klub invalida Vitez), a isti klub proglašen je najboljim i u ekipnoj kategoriji.

Titulu najuspješnijeg veterana ponio je član Biciklističkog kluba Vitez – Tomislav Kulić, a posebna priznanja uručena su Slavenu Gariću, Begzudinu Bektašu, Željku Ljubaniću, Enveru Đidiću, Marku Jevtiću i Općini Vitez.

Uspješan organizator manifestacije bio je općinski Sportski savez, na čijem je čelu od prošle godine Sanjin Zirdum.

Manifestaciji su nazočili i ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u Vladi KSB Katica Čerkez, načelnik općine Vitez Tomislav Bošnjak Matić, predsjednik Općinskog vijeća Vitez Hidajet Sivro, a osim Općine Vitez, održavanje manifestacije su pomogli i sponzori, poduzeća Ecos, Kristal, GMS sport, Cvjećarna Iris i Hotel Central.

U glazbenom dijelu programa nastupili su učenici Osnovne glazbene škole „Jakova Gotovca“ – Područni odjel Vitez.

(Radio Vitez)

FOTO: Flash.ba