Održan šahovski turnir osnovnih škola Općine Vitez

Turnir se odigrao u prostorijama Šahovskog kluba Vitez 2013 u Gradskoj sportskoj dvorani a sudjelovalo je ukupno 6 osnovnih škola.

1. OŠ Vitez
2. OŠ Vitez I
3. OŠ Kruščica
4. OŠ Dubravica
5. OŠ Vitez II
6. OŠ Nova Bila
Poslije velike borbe i ujednačene igre OŠ Vitez osvojila je 1. mjesto u sastavu:
1. Grabus Emanulah
2. Harun Šehuć
3. Muhamed Abdić
4. Dženan Mujkić
Treba istaknuti da je na trećoj ploči Muhamed Abdić osvojio pet bodova iz pet partija i tako doprinio osvajanju prvog mjesta svojoj školi.
Drugo mjesto osvojila je ekipa OŠ Vitez 1 sastavu:
1. Marjanović Ivan
2. Šarić Luka
3. Vuk David
4. Maleš Sara
Ekipa Vitez 1 je vodila neizvjesnu borbu do zadnjeg trenutka i završila turnir sa istim brojem bodova kao i OŠ Vitez te po dodatnom kriteriju zauzela drugo mjesto. Za najuspješnijeg igrača je proglašen Ivan Marjanović za osvojenih prt bodova iz pet partija. Na drugoj ploči Luka Šarić je osvojio isto fišerovski pet bodova iz pet partija.
Treba naglasiti da su ova tri najuspješnija igrača nagrađena i da su članovi škole šaha ŠK Vitez 2013.
Teće mjesto osvojila je ekipa OŠ Kruščica u sastavu:
1. Zukan Asmir
2. Hurem Samir
3. Bešo Lejla
4. Hidić Kenan
Prve tri ekipe su dobile zlatne ,srebrne i brončane medalje a pobjednička ekipa OŠ Vitez osvojila je i pehar. Četvrto mjesto je ekipa OŠ Dubravica, peto mjesto OŠ Vitez II ženski sastav i šesto mjesto zauzela je OŠ Nova Bila.
Turnir je otvorila gospođa Marija Grabovac pomoćnik Načenika općine Vitez koja je se zahvalila na velikom odzivu ovom turniru sa riječima da je šah jedan od ključnih faktora za razvoj djeteta u smislu da povećava razvoj memorije i kombinatorike kazavši da će svaku ovakvu manifestaciju Općina znati prepoznati.